Зрада України

19.09.2014 20:47 ПОЛІТИКА

Як Порошенко здав Донбас.

Трагічний для України вівторок. Президент Порошенко прибув у парламент і почав вимагати, щоб було проведене закрите засідання. Депутати мали ухвалити запропонований Порошенком законопроект про особливий статус Донбасу. Депутати відмовилися, щоб засідання було закритим і тут почався дикий тиск. Зрештою, депутати здалися. Пресу вигнали, телебачення вимкнули і потім повідомили, що за проект про особливий статус проголосували 277 депутатів, за проведення амністії — 287. Вперше під час голосування у Раді вимкнули табло.

«Обидва закони про легалізацію ДНР і ЛНР протягли з порушенням процедури. Таємне голосування було незаконним», — прокоментував голосування депутат Андрій Шевченко.

Згідно із законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей місцеві вибори відбудуться 7 грудня 2014 року. Раніше в документі, розданому депутатам у понеділок, Порошенко пропонував провести вибори 9 листопада 2014 року.

Згідно з цим законом   на три роки запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, розташовані станом на день набрання чинності щодо Закону в межах території проведення АТО.

Держава гарантує недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальностей та покарання осіб — учасників подій на території Донецької, Луганської областей.

Законом гарантується вільне використання російської та інших мов на території.

Фінансування територій від¬буватиметься за рахунок Дер¬жавного бюджету. «Держава надає підтримку соціально-економічному розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей», — сказано в документі.

На території АТО рішенням міських, селищних, сільських рад створюються загони народної міліції, координація їхньої діяльності здійснюється відповідним сільським, селищним, міським головою.

«Загони народної міліції утворюються на добровільних засадах із числа громадян України, які постійно проживають у відповідних населених пунктах», — сказано в документі.

Законопроект про амністію передбачає звільнення від відповідальності «учасників збройних формувань», членів самопроголошених органів у Донецькій та Луганській областях, а також людей, які протидіяли проведенню антитерористичної операції.

Проти них будуть закриті всі кримінальні справи, скасовані адміністративні штрафи.

Одним словом, під тиском президента ми втратили Донбас, а бандити навіть не будуть покарані. Тисячі наших патріотів даремно віддавали своє життя, рятуючи територіальну цілісність України.

Навіть губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що ухвалений закон про особливий статус Луганської та Донецької областей шокував його. «У мене щонайменше 50 запитань до ухваленого закону. Для чого гинули наші хлопці? Чому тоді ще в травні не провели мирні переговори? Запитання можна ставити безкінечно...», — сказав він. Глава ОДА підкреслив, що люди, які захищали Донбас, сьогодні «почувають себе згвалтованими», а загроза нового вторгнення нікуди не поділася.

І дійсно. Закон про особливий статус Донбасу це по суті визнання втрати суверенітету над цією територією. Тепер сепаратисти самі формуватимуть владу, свою міліцію і будуть фактично непідконтрольними Києву. Але найбільш прикро, що так і не будуть покарані ті кати, які жорстоко вбивали українських вояків. Коли лише появився законопроект про особливий статус Донбасу, політик Сергій Ратушняк написав на своїй сторінці у Facebook:

«Вдумайтеся в суть Закону, який подається президентом Порошенком на розгляд парламенту 16 вересня. Амністувати ПОВНІСТЮ всіх бандитів, що вбивали, гвалтували, катували і різали живцем. Усіх, хто зруйнував Донбас на мільярди, хто розікрав і вивіз діючі заводи ще на мільярди — амністувати!

І це ще лише квіточки. Далі вся Україна, тобто кожен із нас, з Державного бюджету   повністю фінансуватимемо всі потреби цих нових адмінбандформувань. У тому числі їхніх силовиків, органи правопорядку і їхню армію (!!!). При цьому на жодні кадрові призначення Київ не впливатиме, а край Дон-Луган повністю впливатиме на рішення центральних органів влади щодо стратегічних питань. Вони матимуть право вето в питаннях ядерного статусу держави, членства в НАТО та інших міжнародних організаціях тощо.

Так, я хочу сказати панові Президенту, що йому слід сьогодні ж подати у відставку, оскільки саме його популізм і відверта брехня-обіцянка закінчити АТО за години привели його до перемоги на президентських виборах. Саме ці вимоги висували до центральної влади сепаратисти і терористи Донбасу. І це коли ще не було пролито крові жодної людини.

Це зрада! Зрада всіх тих, хто загинув, кого згвалтували, покалічили, пограбували! Це зрада національних інтересів України!

Порошенко, як був, так і залишився членом команди Кучми—Медведчука. Тому й не дивно що його політпроект — одноденка «Блок Порошенка» — залюбки включає до своїх лав цілі кримінальні банди, як-то братків Балог на Закарпатті».

На жаль, жодні застереження не подіяли і закон із порушенням процедури таки був ухвалений. Після цього Сергій Ратушняк написав ще грізніший коментар:

«Пане Порошенко, я мав нагоду ще напередодні так званих президентських виборів сказати в інтерв’ю на ТБ, що не вірю вам і жодному вашому слову. Що ви є згустком усього найгіршого, що було у всіх чотирьох президентах-зрадниках України.

Зараз, після вашої здачі Донбасу на крові й горі, проштовхуванні в свій партсписок кримінального угруповання 4-х братків Балог на Закарпатті, які є уособленням бандитських режимів Кучми—Януковича, влаштуванні свого сина з пеленок у «велику» політику — мене від вас НУДИТЬ.

Ганьба за державу, за виборця — раба бездумного. Біль за загиблими, закатованими, згвалтованими і пограбованими, на кістках яких ви з сином і бандюками Балогами продовжуєте будувати собі своє царствіє. Для себе. Біль і за тих, хто через вас, Балог, Шуфричів та ін. олігархічної нечисті, не може жити в нормальній державі.

На жаль, сум депресивного нашого Кобзаря продовжує висіти над нашою нацією як прокляття: «Німі на панщину (на вибори) ідуть і діточок своїх ведуть...».

До речі, сам Порошенко не зовсім упевнений, що закони на сто відсотків гарантують спокій та мир у країні. На запитання, чи впевнений він, що ухвалення цих законів принесе в Україну мир, Порошенко відповів: «Ні, але Україна зробила крок до цього. Треба забезпечити, щоб та сторона теж зробила відповідні кроки». Будьте певні — та сторона нічого не зробить. Пропутінські бандити не здатні йти на компроміси. Вони впевнені, що виграли війну. І, схоже, це так і є.

А Порошенку просто хочемо нагадати, що він обіцяв, коли йшов в президенти, і за які обіцянки його обрали президентом.

1. Закінчу АТО за кілька днів.
2. Продам бізнес.
3. Зарплатня солдатам 1000 гривень на день, матеріальне забезпечення армії стане головним пріоритетом і воювати будуть лише добровольці.
4. Вибори — за відкритими списками.
5. Всі злочини Майдану будуть розслідувані, а винні   покарані.
6. Захистимо українців та татар у Криму.
7. Негайна люстрація судових, правоохоронних, податкових та митних органів, забезпечення публічного контролю за призначенням і діяльністю суддів, прозору законодавчу базу.
9. За тиждень повністю закрити кордони Донецької та Луганської областей з Росією.

Нічого з цього не зроблено. Пуста балаканина. І тепер із такими ж лозунгами Порошенко вже йде на вибори парламентські з партією імені себе любимого.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат