Ситуація на східному кордоні, 22 липня

admin 22.07.2014 13:17 ПОЛІТИКА

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та оборону державного кордону України в умовах вкрай складної та напруженої обстановки. Росія продовжує нарощувати військову присутність вздовж кордону з Україною.


Зафіксовано прибуття до населеного пункту Суджа (Курська область РФ) підрозділів Забайкальського та Далекосхідного ВО ЗС РФ. Крім того в Суджанському районі відмічається розгортання 2 вузлів зв'язку та очікується завезення апаратури засекреченого зв'язку.
Про факт порушення повітряного простору України проінформовано ОЧ Повітряних Сил України та ПУ ФСБ РФ по Ростовській області.
Продовжується обстріл позицій українських прикордонників та військовослужбовців ЗС України з території РФ.
З 23.50 21 липня до 00.30  22 липня на ділянці відділу прикордонної служби  «Станично-Луганське» (Луганська область) здійснено мінометний обстріл позицій прикордонників з території Росії (біля 40 пострілів). Після чого техніка (висновок зроблено за шумом двигунів) вирушила вглиб території Росії. Внаслідок обстрілу загиблих немає, одного прикордонника поранено, 3 – отримали контузію.
З 03.30 до 04.00 22 липня було здійснено повторний обстріл позицій з реактивних систем залпового вогню «Град» (до 7 залпів). Втрат особового складу немає.
Загалом впродовж ночі терористи обстрілювали позиції прикордонників з артилерійської зброї та мінометів близько 7 разів.
У районі населеного пункту Шевченкове прикордонниками виявлено  сліди заїзду з території Росії до 14 автомобілів з метою застосування реактивних систем «Град», які зайняли позиції в полі та  виконали стрільби по позиціях українських сил (про що свідчать сліди на землі та спалена трава).   Факт порушення державного кордону задокументовано, відповідні фото- та відеоматеріали будуть направлені в МЗС України та російській стороні.  
Прикордонники продовжують фіксувати факти порушення повітряного простору України авіацією РФ.
О 23.05 21 липня на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» (Луганська область) на напрямку Волошино (РФ) – Золотарівка (Україна) зафіксовано порушення повітряного простору України (до 2 км) двома вертольотами Мі-24. В подальшому вертольоти повернулись на територію РФ та взяли курс на н.п. Волошино (РФ).
 Джерело: прес-служба Держприкордонслужби

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат