5 чарівних місць для ретриту у Закарпатті

20.04.2021 12:03 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



У горах - це особливий вид відпочинку, що не можна порівняти з мандрівкою на море. Тут дійсно вільно дихається та думки приходять до ладу. Якщо ви плануєте ретрит у Карпатах, додайте до власного туристичного маршруту хоча б одне з п’яти особливих місць. До речі, готелі Закарпаття розташовані якраз поруч з різними природними об’єктами, тому проблем із пошуком житла у гостей регіону немає.

Отже, де в українських Карпатах можна гарно відпочити тілом і душею, ми запитали консультантів сучасного сервісу бронювання готелів vauboo.com.

Глибше, ніж море

У Міжгірському районі на Закарпатті посеред лісів ховається справжній природний скарб - озеро Синевир. Вода в ньому дзеркальна та холодна, а сама водойма з усіх боків огороджена високими ялинами, що налічують 140-160 років віку.

Це чудове місце для релаксу та єдності з природою. Знайти помешкання неподалік, а саме у селі Пилипець, допоможе сервіс бронювання готелів Ваубу.

Стародавнє гірське село

Якщо ви плануєте відвідати Синевир, рекомендуємо зазирнути до гірського селища на височині. Село Колочава простягається на 15 кілометрів та це не єдина його принада. Тут б’є джерелом мінеральна вода, а вся місцина просякнута історією.

Перша згадка про поселення датується 1463 роком. У селі аж 10 музеїв. Після відвідин цієї культурної пам’ятки туристи дізнаються багато нового про рідний край.

Блакитна Лагуна

Біля села Чорноголова у Великоберезнянському районі заховалася невеличка бухта, що утворилася за течією річки. Тут сформувалося озерце з блакитною водою, огороджене скелями. Саме тому з’явилася назва - Блакитна Лагуна. Місце, де можна відпочити в Закарпатті від міського галасу, сподобається відпочивальникам, що цінують красу та спокій, полюбляють насолоджуватися природою.

Туристи часто селяться в одному з готелів Ужгорода, а потім автобусом або автомобілем дістаються Чорноголови. Проте до самої Лагуни потрібно йти пішки - рух транспорту тут заборонений.

Зцілення водою

Регіон славиться цілющими термальними джерелами, тому на санаторії Закарпаття з басейном серед туристів великий попит. Термальні курорти є у містах Берегове, Косино та Велятино. Тут лікують захворювання:

  • пов’язані з опорно-руховим апаратом;
  • серцево-судинної системи;
  • нервової системи.

Готелі у Закарпатті поруч з бальнеологічними курортами можна забронювати на сайті vauboo.com. Між іншим, це - єдиний сервіс бронювання, де гості торгуються з готельєрами. Тобто, знижують вартість проживання у номері собі на користь.

Сирні смаколики

Звісно, подорож до регіону, що славиться смачною кухнею, не обходиться без дегустації місцевих смаколиків. На Закарпатті туристи відвідують сироварню в селі Нижнє Селище під Хустом.

В цьому місці варять ремісничий сир за швейцарською технологією з фермерського молока без барвників та консервантів. Є тут і молоді м’які сири, і пікантні, що дозрівають півроку.

ВАЖЛИВО: обираючи готелі Закарпаття для затишного відпочинку, розраховуйте, що доведеться багато подорожувати пішки - більшість чарівних місць у регіоні заховані у горах та лісах, куди не можна дістатися транспортом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат