Пояснення мобілізації для закарпатців

admin 22.01.2015 11:14 ПОДІЇ

Сьогодні Українська держава знаходиться в найбільш складному періоді своєї історії за останні 70 років після 1945 р. Цей період є складним і для Європи, і світу в цілому. Світ став менш безпечним, менш передбачуваним. Була зруйнована глобальна повоєнна система безпеки, вона більше не працює.


В березні 2014 року над Україною нависла реальна загроза територіальній цілісності після анексії Криму, а в середині року почалася пряма збройна агресія сусідньої держави проти нашої держави. Почалась Вітчизняна війна за Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ.

На захист Батьківщини піднявся весь Український народ, народ, що розмовляє різними мовами, сповідує різні релігії, народ який на велике розчарування ворога продемонстрував громадянську свідомість, згуртованість, витримку, патріотизм і готовність до самопожертви.

Перший удар ворога українські Збройні сили зустріли стрілецькою зброєю в руках на «голому» ентузіазмі кількістю 6 тисяч військовослужбовців, які були розпорошені по всьому фронту. Але вже за декілька місяців Україна створила одну з найбільш боєздатних армій на континенті. І вже зараз до нас приїжджають вивчати наш досвід, операції, технологію боротьби з гібридною війною.

Українські військовослужбовці демонструють вражаючий бойовий дух, професійні навички та героїзм. Наші воїни дають гідну відсіч терористам та регулярним військам Російської Федерації.

З метою підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави Президент України підписав Указ, а Верховна рада України прийняла Закон Про затвердження Указу Президента України "Про часткову мобілізацію".

Мобілізація буде проведена на всій території України в тому числі на території Закарпатської області.

За четвертою чергою мобілізації, яка триватиме 90 днів від Закарпаття до Збройних Сил та інших військових формувань України необхідно поставити близько 3 тисяч військовозобов’язаних.

Це завдання обов’язково потрібно виконати.

Для цього є декілька причин:

1.                     Україна у нас одна і захист Батьківщини є священним обов’язком всіх громадян України.

2.                     Якщо ворога не зупинити, то він дійде до Києва, а потім до Ужгорода. За Карпатами відсидіти не вдасться. Не можна допустити щоби наша «Срібна Земля» перетворилось на руїну, як тепер деякі райони Донецької і Луганської областей.

3.                     Тепер в зоні проведення антитерористичної операції проходять службу близько 3 тисяч закарпатців, які майже рік захищають нашу землю. Вони втомились фізично і морально. Їх потрібно замінити тими хто буде призваний за мобілізацією.

Висловлюю слова щирої вдячності матерям і батькам тих закарпатців, що зараз виконують бойові завдання за виховання справжніх героїв і патріотів.



Пройде час, війна закінчиться і обов’язково нашою перемогою. І кожний справжній патріот, який виконає свій конституційний обов’язок буде сміливо дивитись у вічі свої співгромадянам, родичам, дітям. Йому буде що згадати і буде що розказати дітям і онукам.

А що відповісти тому, хто ухиляється від мобілізації, на запитання сина: «Тату, а де ти був коли тривала Вітчизняна війна нашого народу?» Що відповісти, відмовчатися, збрехати, чи шукати оправдання своєму боягузтву. Але ж самому собі збрехати не можна. Адже і святому Євангелії написано – «По ділах їх впізнаєте їх».



З метою захисту Батьківщини, збереження миру і спокою на рідній землі:

1.                     Закликаю усіх свідомих громадян Закарпаття долучитися до святої справи захисту незалежності, територіальної цілісності і недоторканості нашої держави.

2.                     Звертаюсь до Вас справжні чоловіки. Не ховатись за спинами матерів, дружин та дітей, бо це не гідно справжнього мужчини, а отримати повістку, прибути до військового комісаріату і стати до армійського строю.

3.                     Звертаюсь до Вас справжні патріоти. Не чекаючи повістки самостійно прибути до військового комісаріату і добровільно долучитись до лав Української армії.

4.                     Звертаюсь до Вас дружини і матері військовозобов’язаних. Спонукайте своїх синів і чоловіків до виконання військового обов’язку. Бо якщо не захистимо Україну зараз, то завтра ворог буде тут. І тут будуть зруйновані будинки, які будували Ваші чоловіки тяжкою працею заробляючи гроші на чужині. А після завтра Ваші сини і внуки служитимуть чужій державі на Далекому Сході, за полярним колом і в тривожній Чечні. І дозволу на це вже ніхто нікого питати не буде.



Попереду велика робота. Зроблено вже багато. Ключове, що нам треба, – зберегти єдність і відповідальність заради теперішнього і майбутніх поколінь.



Вірю в кожного з Вас!

Разом переможемо!

Слава справнім захисникам Батьківщини і справжнім патріотам!

Слава Україні!



Голова громадської ради з питань оборони та військово-патріотичної роботи при Закарпатському обласному військовому комісаріаті

Колишній заступник Головнокомандувача Сухопутних військ Збройних Сил Радянського Союзу

генерал – лейтенант     В.Є. ШИЛОВ

admin

Коментарі :


22.01.2015 19:52 гость

цікаво чи відправлять своїх синів братів народні депутати і наш президент на війну?чи ризикнуть їхнім життям чи поставить їх на передову?потрібні не гарні слова а вчинки!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат