Учасник АТО, закарпатець Максим Бережник розповів про своє відрядження у Артемівськ

admin 27.05.2015 10:32 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Нещодавно з зони АТО повернувся наш земляк, дубівчанин, дільничний інспектор Хустського МВ УМВС України у Закарпатській області, старший лейтенант Максим Бережник.


Впродовж 37 днів чоловік у складі зведеного загону закарпатської міліції ніс службу у м. Артемівськ. Передувало поїздці на Донбас тижнева спецпідготовка, яку проходив разом з іншими правоохоронцями на території Мукачівського полігону «Шипка».

Відтак, 8 квітня міліціонер був направлений у м. Артемівськ. Максим розповідає, що основним завданням закарпатських правоохоронців було стежити за тим, що і ким перевозиться через блок-пости.   Чергували через добу. Їжу готували самі у польових умовах. У час перебування на посту   жили у бліндажах. У дні, вільні від нарядів, проживали у гуртожитку одного з педучилищ Артемівська, який адміністрація навчального закладу виділила бійцям.

Максим Бережник пригадує, що під час нарядів міліціонери   неодноразово затримували диверсійні групи, виявляли контрабанду та інші правопорушення. І хоч одним з основних завдань правоохоронців було стерегти спокій мирних жителів, не завжди за це були вдячні артемівці. Більше половини населення міста негативно налаштовані до українських захисників. На жаль, свідомих патріотів у Артемівську не вистачає, а тому ворожі угрупування мають там підтримку.

Про невдоволення тим, що у місті перебувають українські військові, Максиму особисто говорили місцеві. Пригадує, що, будучи хворим, звернувся по допомогу до місцевої лікарні. Там лікар-терапевт відверто заявила бійцю, що у Артемівську до приходу української армії було спокійно, і саме силовики та військові накаляють ситуацію. Однак є невелика кількість місцевих жителів, які прихильно ставляться до них. Максим Бережник розповідає, на Великдень деякі артемівці навіть приносили закарпатським правоохоронцям освячені великодні набори.

- Приємно було, коли на свято Воскресіння Господнього маленька дівчинка підійшла на блок-пост й пригостила нас паскою та писанками, – пригадує Максим.

Впродовж усього відрядження правоохоронці відчували підтримку як свого   керівництва, так й земляків та рідних. Силовики мали все необхідне для проживання: одяг, речі першої необхідності, харчі – всім цим їх забезпечило Міністерство внутрішніх справ України. Допомагали бійцям поповнювати запаси харчів й люди доброї волі. Наприкінці квітня до них завітали волонтери -   Віталій Богдан з Углі та Володимир Недзельський з Хуста, які привезли правоохоронцям благодійний вантаж. Неабияку моральну підтримку надавали рідні. З коханою дружиною та двома синочками – трирічним Денисом та однорічним Давидом - Максим спілкувався щодня, найбільше тішило бійця миле щебетання малюків. І зараз, коли чоловік вже повернувся з відрядження, саме сім’я допомагає йому повернутись до звичного життя.

Наразі Маским Бережник   готує пакет документів для отримання посвідчення учасника бойових дій.



Л.Білак для Tyachiv.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат