Відкрита заява русинських організацій Закарпаття (ДОПОВНЕНО)

admin 23.05.2015 08:00 ПОЛІТИКА

В засобах масової інформації анонсовано акцію під стінами Адміністрації Президента України з вимогами визнання русинів. Ми, представники обласних русинських організацій, заявляємо, що не маємо відношеня до цєї акції.

Так, питання визнання русинської національності є актуальним на даний час. Було підготовлено і направлено на адресу всіх гілок влади України безліч зверненнь. Ми вели і будемо вести діалог з владю держави у правовому полі, але дана акція є провокацією , яка направлена на дестабілізацію в нашому краї. Чому? Нікому невідомий в русинському русі Андрій Юрик, «Представитель Русинского движения », бере на себе відповідальність говорити від імені русинів. Розуміємо, що після цього влада, не бажаючи мати «новий Донбас» в Закарпатті, розгорне тотальне переслідування всіх, хто хоче автономії Закарпаття, а це може бути виражене у переслідуванні будь-кого, хто пов'язаний з русинами. Русини опиняться в тому становищі, як і після рішення так званого Європейського конгресу підкарпатських русинів, що відбувся у 2008 році у місті Мукачево.(організованого Соймом підкарпатських русинів, Народною радою русинів Закарпаття). Всіх русинів, що були учасниками цього зібрання, викликали на допити в СБУ і русинське питання влада Ураїни направила в глухий кут. Кому це вигідно? В першу чергу ворогам русинів на Україні. По друге, Росії, яка отримає привід оголосити на весь світ про дескримінацію русинів на Україні і необхідність надання допомоги знедоленим русинам (розуміємо військову). А це розпалювання нової гарячої точки, але уже біля кордонів Євросоюза. Будьмо уважні і мудрі.

Крайове товариство підкарпатських русинів, представник у Світовій раді русинів - М.Бобинець

Обласне товариство ім. А.Духновича – Ю.Продан

Народна Рада Підкарпатської Русі – М.Староста

Новини Закарпаття

+++++++++++++++++++++++++++++++++
Як відомо, вчора ЗМІ опублікували таку інформацію:


У Києві відбувся мітинг з вимогою визнати русинів. Ряд русинських організацій Закарпаття спростували свою причетність до заходу (ЗАЯВА)

Сьогодні, 22 травня під стінами Адміністрації Президента у Києві відбувся мітинг з гаслом «Вимагаємо визнання русинів». Мітингуючі назвалися представниками русинського руху Закарпаття та пояснили журналістам, що проводять акцію та вимагають відповіді на своє звернення до Президента України Петра Порошенка про визнання результатів референдуму 1991 р. про спеціальний статус самоврядної території Закарпаття, а також визнання русинів національною меншиною. Про це повідомляє РБК-Україна

Представник Русинського руху Андрій Юрик заявив на заході, що у своєму зверненні мешканці регіону висловили готовність закарпатських русинів співпрацювати з київською владою в досягненні цілей побудови демократичної України на основі європейських цінностей.

В той же час ряд русинських організацій Закарпаття оприлюднили відкриту заяву, у якій спростували відношення громадських русинських організацій краю до акції. Здивувала закарпатських русинів і поява нового   «лідера» Андрія Юрика.

Заяву опублікувало видання Новин Закарпаття

Ми, представники обласних русинських організацій, заявляємо, що не маємо відношеня до цєї акції. Так, питання визнання русинської національності є актуальним на даний час. Було підготовлено і направлено на адресу вісх гілок влади України безліч зверненнь. Ми вели і будемо вести діалог з владю держави у правовому полі, але дана акція є провокацією , яка направлена на дестабілізацію в нашому краї. Чому? Нікому невідомий в русинському русі Андрій Юрик, «Представитель Русинского движения », бере на себе відповідальність говорити від імені русинів. Розуміємо, що після цього влада, не бажаючи мати «новий Донбас» в Закарпатті, розгорне тотальне переслідування всіх, хто хоче автономії Закарпаття, а це може бути виражене у переслідуванні будь-кого, хто пов’язаний з русинами. Русини опиняться в тому становищі, як і після рішення так званого Європейського конгресу підкарпатських русинів, що відбувся у 2008 році у місті Мукачево.(організованого Соймом підкарпатських русинів, Народною радою русинів Закарпаття). Всіх русинів, що були учасниками цього зібрання, викликали на допити в СБУ і русинське питання влада Ураїни направила в глухий кут. Кому це вигідно? В першу чергу ворогам русинів на Україні. По друге, Росії, яка отримає привід оголосити на весь світ про дескримінацію русинів на Україні і необхідність надання допомоги знедоленим русинам (розуміємо військову). А це розпалювання нової гарячої точки, але уже біля кордонів Євросоюза. Будьмо уважні і мудрі.

Крайове товариство підкарпатських русинів, представник у Світовій раді русинів — М.Бобинець

Обласне товариство ім. А.Духновича – Ю.Продан

Народна Рада Підкарпатської Русі – М.Староста
Однак, останнє слово у цій історії повинні сказати правоохоронні органи, у тому числі СБУ краю. Вони повинні дати оцінку подіям, що відбулися у Києві та з’ясувати, хто був головним ініціатором мітингу. Кому ж з політиків ( навіть найвищого державного рівня) так сниться автономія краю, що знову потрібно використовувати русинів як привід для розхитування ситуації.

http://mukachevo.today/

admin

Коментарі :


29.05.2015 13:41 екрапр

кпвкарк


24.05.2015 15:50 Таисия Марчук

«ДО РІЧНИЦІ ОБІЦЯНОГО І ОБРАНОГО «ЖИТТЯ ПО-НОВОМУ»! В лютому 2014 року, на крові жертв Майдану — «Небесної сотні», до влади прийшли ЗРАДНИКИ ІНТЕРЕСІВ ДЕРЖАВИ ТА ІНТЕРЕСІВ НАРОДУ УКРАЇНИ! 25 травня 2015 року в 13.00 годин, ДО РІЧНИЦІ ОБІЦЯНОГО І ОБРАНОГО «ЖИТТЯ ПО-НОВОМУ», в Ужгороді на площі Народній, перед будівлею Закарпатської ОДА, буде відбуватись СТРАЙК «ТАРИФНОГО МАЙДАНУ»! Запрошуємо всіх обманутих, обіцянкою підняти зарплати та пенсії, а вмісто того, піднятими тарифами на природній газ, електрику, опалення та теплу воду прийти та висказати свою думку цій «ВЛАДІ ВБИВЦЬ»! Тільки разом, завдяки СПІЛЬНІЙ ДІЇ зупинимо «ТАРИФНИЙ ГЕНОЦИД» УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!»

І.Данацко

https://www.facebook.com/events/1595327450722017/

http://vk.com/event94715927


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат