Обладнання для біометричних паспортів змонтували на Закарпатті

admin 11.12.2014 13:59 ПОДІЇ

 

У Головному управлінні Державної міграційної служби України в Закарпатській області завершили монтаж першої так званої “робочої станції” для оформлення закордонного паспорта з безконтактним електронним носієм.

Це сканер для зняття відбитків пальців. Цифровий сканер підпису, де людина має розписатися. Також людина фотографується, аби отримати відцифрований образ обличчя. Ця інформація і буде вноситися на чіп.

За словами начальника ГУ ДМС України в області Ігоря Михайлишина, до кінця грудня заплановано проведення тестових випробувань обладнання для зчитування біометричних даних людини та навчання працівників. Таким чином, з перших робочих днів січня 2015 року закарпатці зможуть оформити нові закордонні біометричні паспорти. Крім того, з лютого наступного року очікується надходження аналогічного обладнання ще для десяти територіальних підрозділів міграційної служби краю, аби задовольнити попит на документи нового зразка.

Разом з тим, жодних переваг власники біометричних паспортів наразі не матимуть. Для подорожей до країн Євросоюзу їм, як і власникам звичайних закордонних паспортів, потрібно буде відкривати шенгенську візу.

Ольга Поштак,головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області

admin

Коментарі :


21.12.2014 22:31 Паспортист

Ви краще впровадьте електронну ечергу, щоб такі відомі корупціонери, як перший заступник Сашко Бердар не мав можливість втмиагати хабар за дозвіл на виготовлення закордонного паспорту. Роками безкарно стриже заробітчан за термінове виготовлення закордонного паспорту - до сих пір на посаді. Зміни кажете...
А Михайлишин - мов сліпий - нічого не бачить, нічого не знаеє. Навіщо нам такі сліпі керівники на посадах? Щоб і далі покривати корупцію? Вже давно назріла мусорна люстрація цих "видатних держжавних діячів"   і всього кодла під назвою державна міграційна служба - як на обласному, так і на районному рівні.


12.12.2014 19:25 паспорт

но типир хлопці почнуть стригти бабло, такси виростуть, за другий паспорт на руках   треба платити, хоч закон дозволяє. Все як при Янику, а може і хуже


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат