Закарпатська журналістка працювала власкором на міжнародному конкурсі «Little miss word 2014»

admin 14.11.2014 12:34 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

На 14-му Міжнародному дитячому фестивалі культури і мистецтв «LITTLE MISS WORD 2014», який відбувся у Туреччині (Анталія), спеціальним кореспондентом для телеканалів «ZIK», «ТРК Львів», «Гумор-TV» та телевізійного центру «Кадрики» була студентка 5-го курсу відділення журналістики філологічного факультету УжНУ Діана Фуско.

Програма конкурсу складалася із 5 етапів:
1) представлення: вечірка дружби (дрескод – національні костюми учасників),
2) дефіле на екотему «Феї квіткової планети»,
3) екопроект: інтерв’ю учасниць з членами міжнародного журі,
4) шоу талантів,
5) церемонія нагородження учасниць у вечірніх платтях.

Загалом учасників було 45 осіб, з-поміж яких 44 дівчинки та хлопчик. Географія теж виявилася широкою: Бразилія, Непал, Індія, Грузія, Татарстан, Угорщина, Словаччина, Сингапур, Естонія, Туреччина, Казахстан, Росія та Україна.

Що тебе найбільше вразило?

– Насправді важко визначити, що мене вразило більше, а що менше, бо на такому фестивалі я вперше, тим більше – в ролі кореспондента. Емоції переповнювали, хвилювання не покидало й на хвильку, іноді й голос тремтів, але було надзвичайно цікаво спілкуватися з талановитими дітками, почесними членами журі, організаторами і, звісно, гостями.

Із чим було складно впоратися?

Важко було майже в усьому. Напевно, через те, що це моя перша робота на такому рівні. Було б іще складніше, якби поряд не було телеведучої, продюсера, режисера, керівника телевізійного центру «Кадрики» Ірини Венгрин-Климович.

Пані Ірина активно допомагала мені, давала цінні настанови, ділилася власним досвідом. Я їй дуже вдячна. Але якби не викладачі кафедри журналістики, тобто ті знання, якими вони зі мною діляться, я би точно не впоралася. Зрозуміла, що потрібно багато над собою працювати, щоб розвиватися професійно.

Чи мала змогу поспілкуватися з відомими людьми?

– Не просто відомими – ще й талановитими. Мені вдалося поспілкуватися із зірковим членом журі Амадором Лопесом. Дуже позитивна й відкрита особистість. Мала змогу поставити кілька запитань також світовому тенору Денізу Леоне. Спілкувалася з ведучим конкурсу Тимуром Мірошниченком.

Для маленьких учасниць конкурс був забавкою чи все ж змаганням?

– Усе було по-дорослому. Ми спостерігали за запеклою боротьбою між конкурсантами. Діти гідно й на високому рівні представляли свої країни. Але особисто для мене були найкращими наші українські дівчатка, зокрема львівянки: Вероніка Мікаілова, Анастасія Репяк та Катерина Бобир.

Які професійні навички здобула?

– Передати словами досить складно. Для цього потрібно опинитися там, у тій атмосфері, відчути настрій. Були невдачі, безперечно. До прикладу, не вдавалося з першого разу записати «підводку». Але були й маленькі перемоги. Це тішить. Ще раз переконалася, що не помилилася у виборі професії. А це найважливіше.

Світлана Лапига, Медіацентр УжНУ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат