Балоги не змогли зняти начальника МВС Закарпаття

admin 17.04.2014 13:36 ПОДІЇ

На сесії облради Балоги намагалися висловити недовіру начальнику УМВС в Закарпатській області Сергію Шараничу. Не вдалося.

На сесії Закарпатської облради сьогодні таки взялися за розгляд питання перебування на посаді в.о. начальника УМВС міліції Сергія Шаранича. Голова обласної ради Іван Балога заявив, що запрошував Шаранича на сесії, чого він не прийшов не знає. І запропонував депутатам поіменно проголосувати хто за довіру Шараничу, а хто проти, хто підтримує рішення міністра Авакова про призначення Шаранича, а хто ні.

Активіст Юрій Світлик заявив, що потрібно долучитися до тих областей, де керівників УМВС обирають громадою на конкурсній основі. І йдеться, мовляв, не про прізвище. Якщо ж депутати хочуть усунутися від розгляду, це вирішить без них громадськість. Його підтримали колеги.

Натомість представники іншої громадськості, які стали з другого боку сесійного залу, заявили, що вони проти, щоб огульно, поза очі критикували людину, не дали їй показати результати роботи. А Світлика назвали представником не всієї громади.

Депутати також заявили, що не мають депутати повноважень оцінювати дії міністра. Депутат Євген Жупан викликав сварку, заявивши: ««Я не знаю ко такий Шаранич, але кіть чоловік 20 років у системі, вун не може бути здоровий».
Представник громадськості Іван Белецький заявив, що поки у Люстраційному комітеті будуть члени лише однієї громадської організації, порядку не буде.

Після тривалої сварки Балога заявив: «Я хочу, щоб громадськість знала мою думку про дії нинішньої влади з призначенням Шаранича. Я його взагалі не знаю, але це есдеківське кубло не буде робити добре, а те, що роблять на Сході». Відтак поставив на голосування питання публічного висловлення позиції по Шараничу.

«За» набралося лише 48 голосів, на табло вибило, що рішення не прийняли, але Балога наполіг, що за регламентом воно проходить, бо достатньо лише третину голосів. Відтак було голосування за те, щоб підтримати призначення Шаранича, яке набрало 2 голоси. Тоді проголосували за звернення до міністра Авакова провести публічний відкритий конкурс з призначення. Воно набрало лише 52 голоси і не пройшло. Балога звернувся: ви не можете прийняти звернення? Відтак проголосувало 50 депутатів. Далі Балога змусив вивести на табло прізвища тих, хто не голосував за звернення. На що депутат Ігор Свищо заявив Балозі: ви теж були при владі, за вас теж треба голосувати. Відтак гучно лупнув дверима і пішов.

7dniv.info

admin

Коментарі :


17.04.2014 19:59 Олексій

поки ці балоги будуть пити кров. хочуть всім заправляти самі.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат