Флюорографічний автобус приїхав до мешканців Ужгородщини (ФОТО, ВІДЕО)

admin 10.04.2014 10:08 ЗДОРОВ'Я

 

Вже третій рік поспіль мешканці сіл Ужгородщини проходять флюорографічне обстеження безпосередньо за місцем проживання. Цими днями автобус з рентгенустаткуванням приїздив до мешканців Руських   Комарівців, Нижнього Солотвина та Холмців.

Селяни відзначають зручність такого обстеження, адже не потрібно долати кілометри до обласного центру, стояти у чергах в лікарні.
Як розповіла сімейний лікар з двадцятирічним стажем, завідуюча амбулаторії сімейної медицини с. Руські Комарівці Марта Булеца, саме профілактика є запорукою своєчасності виявлення хвороб, відтак й швидкого одужання. Лікар разом із колегою опікується здоров’ям понад трьох з половиною тисяч селян. До кожного потрібно знайти свій підхід, кожному пояснити та   довести необхідність профілактичних оглядів.

Також на території, що обслуговує амбулаторія, компактно проживає ромська громада. Медики спільно з лідером ромської громади Федором Лакатошем переконують ромів турбуватися про власне здоров’я. Минулого року під час флюорографічного обстеження у 38-річного рома був виявлений туберкульоз. Чоловік зараз лікується, і за словами медиків, дуже відповідально ставиться до свого здоров’я.

Загалом на території сіл, що обслуговує Руськокомарівська сімейна амбулаторія, проживає 19 чоловік, що колись перехворіли туберкульозом. Серед них – жінка, в якої був діагностований складний мультирезистентний випадок хвороби. Однак, завдяки своєчасній діагностиці та лікуванню, туберкульоз вдалося перемогти. Тепер всі ці люди – здорові і тільки щороку проходять профілактичне обстеження.  

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : флюорографіятуберкульоз

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат