Закарпатські стоматологи впроваджують сучасніше лікування (ФОТО)

admin, фото від Ужгородського прес-клубу 20.06.2014 09:49 ЗДОРОВ'Я

 

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стали сучасні методики стоматологічної імплантації та проблеми імплантологічного лікування на Закарпатті.

Головний доповідач --Мартон Якубович,   лікар-імплантолог з Німеччині, уродженець Закарпаття(!), який 19-21 червня проведе в місті імплантологічний симпозіум.

Йшлося про те, чому деякі  стоматологи Закарпаття говорять, що імплантологія - це небезпечно та шкідливо, коли в Німеччині щороку проводиться 1,5 млн імплантацій, хто потребує імплантологічного лікування і в чому його переваги/недоліки. Говорили також про відкриття в Ужгороді незалежного центру щелепно-лицевої діагностики.
 
Із журналістами зустрілися й Андрій Саламаха, лікар, засновник об'єднання "Aesthetic and Functional Dentistry", Україна,  Посол компанії K3pro( Німеччина) в Україні, приватна практика м. Київ та Михайло Сливка, лікар-консультант діагностичного центру "Sirona3D".
Мартон Якубович розповів,   що імплантологія попри свій сучасний розвиток має історичні «коріння». Нею займалися ще фараони, а у похованнях римських солдат знаходили щелепи, де зуби були зроблені із слонової кістки. «Імплантологія
- це стандарт стоматології, це краще, ніж мостики та коронки. Але здійснювати всі маніпуляції повинні висококваліфіковані лікарі,- каже Мартон Якубович. -   Сьогодні зроблено великий крок уперед у сучасних методиках. Пацієнти, які мають значні стоматологічні проблеми (наприклад, повністю беззубі), отримають можливість стати повноцінними членами соціального суспільства, нормально їсти, говорити, добре себе почувати». За словами фахівця, важлива правильна діагностика, а лікарі мають проходити курси підвищення кваліфікації. У Києві таких проходить чимало, а на Закарпатті інтерес до імплантології не дуже значний. Хоча, за словами Мартона Якубовича, місцевим спеціалістам нескладно вдосконалюватися на курсах у сусідніх Чехії, Словаччині, Австрії.   Першому пацієнту вставили імплантати у Швеції, він прожив з ними 40 років. «Хтось боїться. Що такі процедури дуже болісні, але це не так. Це менш болісно, ніж вирвати зуба, - каже Мартон Якубович. -   тут все залежить від фахівця».  

Андрій Саламаха поділився досвідом освітньої роботи у напрямку імплантологічного лікування у столиці. «Щороку до Києва на конгреси приїжджають   лектори з Європи, цього разу вирішили організувати виїзний захід на Закарпатті.   Можливо низька зацікавленість та страх пацієнтів пов’язані з недостатньою кваліфікацією лікарів на Закарпатті. Ми хочемо продемонструвати найновіші методики,   проінформувати людей, щоб вони почали цікавитися сучасними досягненнями європейських стоматологів, що займаються імплантологією».

Михайло Сливка зауважив, що стоматологічна галузь та наука розвивається із шаленою швидкістю і   як практики, так і науковці можуть долучитися до найсучасніших тенденцій. «Лікування має бути якісним, - каже Михайло Сливка. - Ми пропонуємо лікарям інструмент для якісної діагностики. Незабаром в Ужгороді відкривається Центр щелепно-лицевої діагностики, вперше у місті можна буде зробити 3D діагностику. Вперше таке устаткування було встановлене у Києві у 2007 році,   в Ужгороді матимемо обладнання у 2014р».  
У Німеччині імплантологія активно розвивається: у 2001 р. пацієнтам було встановлено 180 тис. імплантанів, у 2013 -1,5 млн. імплантатів.   Людина має бути готовою інвестувати у своє здоров’я, - кажуть лікарі. Адже 75% людей із здоровою посмішкою отримують місце роботи частіше, ніж ті, хто зубів   не має. Від стоматологічних проблем виникають і негаразди із шлунком. «У мене був найстарший пацієнт -94 роки, який сказав: «Не важливо, скільки я буду жити, але я хочу добре їсти», - коментує Марто Якубович.

У п’ятницю в Ужгороді відбудеться майстер-клас, де лікарі можуть прослухати. лекцію фахівця з імплантології, повторити маніпуляції на фантомних моделях, дізнатися про нові методики.   У суботу - цілий день лекційного курсу, на який зберуться понад 70 лікарів з України. Учасники отримають точну систематику роботи, як встановлювати діагноз, вибирати план лікування тощо.  
Доктор Мартон Якубович, Магістр наук в галузі імплантології. Дослідницька робота та підвищення кваліфікації в Ізраїлі, Румунії, Австрії, Німеччині, США. Спеціаліст по імплантології EDA,DGZI, DGOI. Дипломат ICOI, експерт по імплантології DСOА, Лектор и спеціаліст- консультант імплантологічних об'єднань Німеччини, Член ради директорів Apsun – Центр Стоматологічних досліджень імплантатів та освітнього центру, Корея. Один из засновників навчального центру "Міжнародний центр стоматологічної освіти Dr.Borrmann / Dr.Yakubovich". Власний стоматологічний офіс в м.Пфорцхайм, Німеччина.

admin, фото від Ужгородського прес-клубу


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : стоматологіяімплантологія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат