Мукачівські війни

15.02.2020 21:07 ПОДІЇ

Ми хвалимо свій толерантний і прекрасний край, щоб залучити якнайбільше туристів. І нам ніби все вдається. А потім стається так, що кримінальні авторитети вирішили щось ділити
і в хід іде зброя.


Стрілянина сталася в Мукачеві. Зранку невідомий чоловік почав стріляти з автомата по автомобілях. Було поранено двох чоловік. Згодом стало відомо, що поранено Артура Пашкуляка та одного з охоронців.

Пашкуляка вважають наближеною людиною екс-нар­депа Михайла Ланя. Він відомий в кримінальному світі. Але не ділив вплив у цьому світі з Євгеном Дребітком.

Міська влада Мукачева звернулася до президента Зеленського та до міністра МВС Авакова звільнити безпорадне керівництво мукачівської поліції і відрядити до Мукачева підмогу.

Згодом так і сталося. Мукачево почали патрулювати спецпризначенці Нацполіції та Нацгвардії, а керівництво місцевої поліції швидко поміняли.

Вже наступного після стрілянини дня на поліцейському посту в Нижніх Воротах було проведено спецоперацію, у ході якої затримали Дребітка та Смоляра. Спец­операція була шумною і знімалася на відео. Насправді інкримінувати затриманим нема що, тому вигадали, що вони ледь не наїхали автомобілями на правоохоронців.

Суд узяв затриманих під варту, але з можливістю внесення застави 315 тисяч грн. Затримані ці гроші внесли і вийшли на волю.

Цілком зрозуміло, що Дребітка взяли, щоб потримати під слідством і встановити таки його можливу причетність до стрілянини в Мукачеві. Наскільки ефективним буде слідство? Невідомо.

Чи зможуть силовики таки навести порядок і побороти криміналітет у Мукачеві? Навряд. Усе занадто пов’язано і криміналітет уже давно зрісся у нас із політикою і діє під прикриттям тих-таки силовиків. Тому війни кримінальних банд триватимуть. А якщо ми хочемо туристів, то їх можна заманювати, вибачте за сарказм, не винними фестивалями, а, до прикладу, зробити тур «Місцями кримінальних розбірок».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат