Інноваційний підхід до транскордонного туристичного маршруту

admin 06.02.2020 17:02 ПОДІЇ

03 лютого 2020 року відбулася прес-конференція, присвячена початку реалізації проекту KRA’GAS – Промоція ремесел та гастрономії, як відповідних складових культурної спадщини Карпатського Єврорегіону, проекту, що фінансується за підтримки ЄІС ТКС Угорщина – Словаччина – Румунія   -Україна 2014-2020.

Головного партнера проекту, Торгово-промислову палату повіту Марамуреш, представляв пан Флорентін Туз, а також члени проектної команди. Були присутні також партнери: з Румунії – університет Бабес-Болай, з Угорщини – університет м. Мішкольц та Торгово-промислова палата   округу Боршод-Абауй-Земплен, та з України – Ужгородський національний університет та Закарпатський Фонд підтримки підприємництва «ТЕС Фонд».
У заході також взяли участь зацікавлені сторони з країн-партнерів та Румунії, серед яких пані Моніка Маре, директор повітового музею етнографії та традиційних мистецтв Марамуреш, пані Рада Павел, представниця повітового центру сприяння та збереження традиційної культури “Liviu Borlan” Марамуреш, пані Едіт Поп, яка представляла як Екологічну асоціацію, так і еко-туристичний пункт, пані Корнелія Лупча, представниця Асоціації туристичних гідів повіту Марамуреш та пані Карін Лахнер, директор Національного центру з питань туристичної інформації та промоції в місті Бая Спрі.
Конкретними цілями, що стосуються проекту KRA’GAS, є проведення антропологічного аналізу, який підкреслить схожість регіонів-партнерів, пов’язану з ремеслами та гастрономією, створення та маркування транскордонного туристичного маршруту в проектному регіоні та розвиток проектного регіону в якості спільного туристичного напрямку, та просування його в якості можливості приєднання місцевих виробників до туристичних ринків, включаючи організацію Міжнародного фестивалю ремесел та гастрономії.
На конференції були представлені заходи, що будуть проводитись протягом місяців реалізації до 30 вересня 2021 року, для досягнення зазначених цілей, обговорювалася можливість співпраці із зацікавленими сторонами та заплановані результати проекту, включаючи реалізацію наміченого транскордонного туристичного маршруту, міжнародний фестиваль ремесел та гастрономії, та публікація наукових статей на основі антропологічних досліджень.
В рамках проекту буде створено веб-сайт, присвячений туристичному маршруту, а також на facebook-сторінці наразі доступна актуальна інформація про хід реалізації проекту: https://www.facebook.com/KragasProject/
Після прес-конференції відбулося засідання Комітету з технічних досліджень, в якому взяли участь представники університетів-партнерів разом із зацікавленими сторонами, а також засідання Комітету з впровадження та моніторингу проекту, яке очолював керівник проекту разом з представниками партнерських організацій.
Проектний менеджер проекту KRA’GAS Флорентін Туз
Контактна особа – Олександра Лазар, комунікаційний менеджер проекту KRA’GAS e-mail: kragas@ccimm.ro

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат