На Тячівщині відкрили міст, який будували 16 років

16.11.2020 21:03 ПОДІЇ

У Службі автомобільних доріг у Закарпатській області повідомили про відкриття Буштинського мосту.

Міст є важливим об'єктом для Тячівського району та для області загалом. Протягом десятки років експлуатувалася аварійна споруда, але нині транспортний та пасажирський потік у безпеці. Громада Буштино отримала додатковий інструмент для розвитку різних бізнес-моделей завдяки такому важливому інфраструктурному об'єкту.

Загальна кошторисна вартість – 61 млн 668 тис грн.

Результати випробування моста статичним та динамічним навантаженням, які були проведені 14 листопада 2020 року, засвідчили його нормальну просторову роботу, придатний до експлуатації та пропуску проектних навантажень А11 та НК-80. По мосту може пропускатися навантаження:

• в колоні – із максимальною масою 30 Тс;
• із максимальним навантаженням на вісь 20 Тс;
• із максимальною масою для поодиноких засобів 80 Тс.

Підвищення пропускних можливостей мосту є актуальними з огляду на ріст вагового транспортного потоку, який зростає після ремонту дороги Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів, який ведемо у рамках президентської програми «Велике будівництво». Нагадуємо, що максимальна швидкість транспортних засобів – 50 км/год, згідно з п. 12.4 Правил дорожнього руху.

Міст, який експлуатувався до цього, ще у 2009 році отримав статус аварійного, нині має 5 категорію. Згідно з проєктом, він буде демонтований, оскільки технологія його будівництва – клепання – застаріла, та не витримує тих вагових навантажень, які є нині. Його руйнація могла призвести до втрати сполучення на автодорозі Мукачево – Рахів – Рогатин – Львів і відрізати від обласного центру решти Закарпаття Рахівський і значну частину Тячівського районів.

«Буштинський міст» – довгобуд із 16-річною історією. Проєкт нового мосту розробили ще у 2004 році, роботи тривали з 2006 до 2009, коли були зупинені через брак фінансування.

У липні 2020 будівництво відновилося у рамках Програми Президента «Велике будівництво», у листопаді – відкрили рух.

Буштинський міст – один з багатьох об’єктів в області, які вимагають капітального та негайного ремонту. Наступними мостами, ремонт яких починає Служба автомобільних доріг у Закарпатській області, є мостові переходи у Тересві та Вишково.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат