Брустурянський ЛМГ вклав понад 9 млн. грн на розвиток інфраструктури

15.02.2019 14:57 ПОДІЇ

Останніми роками лісівники Брустурянського лісомисливського господарства проводить модернізацію та оновлення контор лісництв. Зі слів директора держлісгоспу Михайла Бігуна, поряд із веденням лісового господарства, значна фінансова увага приділяється й розвитку інфраструктури.

Так, у 2017-му збудували Лопухівське лісництво, яке урочисто відкривали під час засідання виїздної колегії ЗОУЛМГ. Паралельно йшла масштабна реконструкція адмінбудівлі Турбатського лісництва, котре працює без електроенергії, тож доводилося добувати її спеціальним генератором живлення. Відтак установили тут сонячні батареї, які повинні забезпечити електроенергією контору лісництва. Також нещодавно у ДП «Брустурянське ЛМГ» завершили капітальний ремонт контори Плайського лісництва.

– Для будь-якої галузі головна цінність – люди. Кожен лісовий господарник повинен працювати в гідних безпечних і теплих кабінетах, отримувати гідну заробітну плату - тоді робота йтиме легше та приємніше. Адже для нас важливо не тільки відтворювати лісові масиви, розбудовувати лісові дороги та заготовляти деревину, а й створювати комфортні умови для проживання працівників і членів їх сімей, - каже начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.

Відтак у будівлях провели водопостачання та парове опалення, облаштовали ванні кімнати з душовими кабінками, туалетами та умивальниками. Разом з тим, було оновили кімнати для працівників лісової охорони та для приїжджих гостей, придбали нові меблі.

Як розповідає директор ДП «Брустурянське ЛМГ» Михайло Бігун, у 2018 році підприємство здійснило досить значну роботу по оновленню та покращенню інфраструктури - капітально ремонтувал адмінспоруди, ремонту мисливських будинків, будівництва та ремонту доріг лісогосподарського призначення тощо. На все це витратили 9,4 мільйона гривень власних коштів ДП. З них на адмінбудинки (контори лісгоспу, Турбатського Плайського, Нересницького, Грушівського та Буштинського лісництв, лісові кордони Кедринського та Турбатського лісництв) витрачено майже 4 млн грн, капітальний ремонт мисливських будинків Плайського та Лопухівського лісництв 1,2 мільйона гривень, будівництво шишкосушарки Лопухівського лісництва 0,2 мільйона гривень, будівництво та ремонт дорожньої мережі понад 5,0 мільйонів гривень. Підприємство й надалі буде направляти свої зусилля на оновлення матеріальної бази підприємства виходячи з фінансових можливостей.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат