Українсько-угорське підприємство налагодить переробку побутових відходів на Закарпатті

12.02.2019 13:26 ПОДІЇ

Меморандум про співпрацю у переробці твердих побутових відходів підписали Угорсько-українська торгово-промислова палата та Закарпатська ОДА.

У вівторок, 12 лютого, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зустрівся з делегацією Угорсько-української торгово-промислової палати (MUKIK). Участь у зустрічі також взяли Народний депутат України Василь Брензович та заступник голови облдержадміністрації Віктор Мікулін.

У ході зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю між Угорсько-українською торгово-промисловою палатою та Закарпатською обласною державною адміністрацією. У документі йдеться про координацію спільних зусиль у вирішенні проблеми управління і переробки твердих побутових відходів на території Закарпаття.

– Використовуючи угорські технології сортування і обробки сміття, з відібраних таким чином чистих органічних відходів можна виробляти спеціальні добрива і компост, – зазначив президент Угорсько-української торгово-промислової палати Шандор Гелб. – Органічні компоненти відсортованих відходів використовують у сільському господарстві для покращення властивостей і якості ґрунтів. Завдяки реалізації відібраної з відходів і переробленої сировини проект управління відходами є фінансово стабільним і прибутковим.

Підписанти Меморандуму підкреслили, що мають спільні наміри будувати довготривалі ділові відносини на основі рівності, партнерства та в інтересах кожної зі сторін.

– Упевнений, що закладені у Меморандумі цілі та зобов’язання будуть виконані в повному обсязі, – наголосив Геннадій Москаль. – Використання новітніх технологій у переробці сміття вкрай актуальне для Закарпаття, тому ми відкриті до співпраці, обміну відповідним досвідом між регіонами та фахівцями.

Прес-служба ЗОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат