Перед відставкою голова Закарпатської ОДА призначив на ключову посаду брата свого товариша

27.12.2019 11:46 ПОДІЇ

Голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко призначив начальником одного з ключових управлінь ОДА колишнього держвиконавця (брата свого давнього друга), незаконна бездіяльність якого визнана судом.

Під завісу своєї швидкоплинної каденції голова ОДА Ігор Бондаренко ще встиг зробити одне незрозуміле кадрове рішення. З вівторка (якраз того дня, коли президент Зеленський озвучив заяву про звільнення Бондаренка з посади) начальником управління зовнішньоекономічних зв'язків, інвестицій та транскордонного співробітництва облдержадміністрації призначений Хайнас Роман Михайлович. Для прикордонного Закарпаття це одне з ключових управлінь, очолювати яке має компетентна людина, що зможе знайти спільну мову з сусідами й підготувати якісні проекти для залучення іноземних коштів.

Однак про Хайнаса це явно не можна сказати.

Як стало відомо виданню Prozak.info, на конкурс для зайняття посади начальника управління подали заяви семеро кандидатів. І найкращі результати показала теперішній начальник відділу євроінтеграції та транскордонного співробітництва цього ж управління Уляна Гурчумелія. Друге місце зайняла Ганна Цимболинець, працівниця «Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради». Хайнас опинився аж на 5-му місці, але Бондаренко своїм розпорядженням призначив начальником саме його.

Досі Хайнас працював старшим державним виконавцем Ужгородського міськвідділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області, тобто не мав ні до інвестицій, ні до транскордонного співробітництва жодного відношення. Відомий він хіба тим, що в липні цього року Ужгородський міськрайонний суд своєю ухвалою визнав незаконною бездіяльність М. Хайнаса, котрий не зняв арешт із майна колишнього боржника, що повністю розрахувався з боргами. Тут детальніше: ДОКУМЕНТ.

А начальником одного з ключових управлінь Хайнас став завдяки своєму зведеному брату, який уже багато років проживає в Угорщині, але колись по роботі працював із Бондаренком і зберіг «давні дружні зв’язки». Ось так на Закарпатті стають начальниками – «жодного кумівства і дружніх зв’язків при кадрових призначеннях», як запевняли Слуги народу.

Можливо, новий голова ОДА все-таки зверне увагу на кадрову політику Бондаренка й зробить відповідні висновки…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат