Клімкін в Ужгороді: осіб з подвійним громадянством не виселятимуть з України!

admin 13.10.2018 22:21 ПОДІЇ

 

Сьогодні (в суботу, 13 жовтня) в Ужгороді відбулося позачергове засідання правління товариства угорської культури Закарпаття, на яке угорці запросила міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. Для журналістів зустріч була зачиненою, однак після представники обох сторін дали прес-конференцію. Павло Клімкін сказав, що розмова була вкрай відверта і детальна і дала йому розуміння, яких кроків варто вжити аби допомогти угорській громаді на Закарпатті.

Василь Брензович, голова Товариства угорської культури Закарпаття, був доволі різкий у висловах, – передає Укрінформ .
Він говорив про те, що в Україні піднімається антиугорська істерія, закарпатських угорців звинувачують у сепаратизмі та незнанні мови. «Справа в тому, шо немає умов для вивчення цієї мови. Адже за 27 років державою не було видано жодного україно-угорського словника, невистачає підручників, не вистачає вчителів української мови і на думку викладачів та методика, яка зараз є не сприяє тому, аби учні, особливо в сільській місцевості цією мовою володіли», — сказав він.
Не змовчав і про список угорськомовних держслужбовців у списку сайту «Миротворець», звинувативши українські спецслужби в бездіяльності і залякуванні таким чином нацменшин.
Павло Клімкін, уже на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі спростував чутки про можливе виселлення українці з одвійним громадянством з України. «Тут циркулюють ідіотські міфи, що всіх із подвійним громадянством будуть депортувати, не пропускати через кордон. І ці ідіотські   міфи тут розповсюджуються і розповсюджуються частково угорськими ЗМІ»,   — сказав міністр.
Зрештою дипломати дійшли рішення спілними зусиллями вибудовувати стратегію інтеграції найменшин в українське суспільство.

admin

Коментарі :


16.10.2018 13:01 Не уж то оно сбежит в Испанию.

Уже простой народ понимает ,так они нас назвали эти ворики. Мы коррупционеры-воры-взяточника в законе а вы простой народ.это значить РАБЫ. Во Вальцман даёт.


16.10.2018 12:52 мыкыта

С таким президентом и министром ЗС мы долго будем разгребать то что они натворили что б попасть у Союз с Европой.


14.10.2018 11:49 бабця

Климпусу пора идти на отдых, при нем одни ссоры с Евространами. А это значит что ЕС нам не видать. И Порошенку так хорошо и всем им хорошо, а нам   простом народу очень плохо, очень.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат