Ледида зустрівся із делегацією зі Словаччини та Чехії

admin 29.05.2015 11:23 ПОДІЇ

Депутат обласної ради, лідер «Опозиційного Блоку» на Закарпатті   Олександр Ледида, голова   Пряшівського самоврядного краю (Словаччина)   Петер Худік і гетьман Пардубицького краю Чеської республіки Мартін Нетоліцки сьогодні в Ужгороді обговорили політичну ситуацію в Україні, і соціально-економічні   перспективи Закарпаття.

Керівники Пряшівщини та Пардубицього краю неодноразово відвідували Закарпаття. Давня співпраця між регіонами та братніми країнами вже багато разів   підтверджувалася   у   спільних економічних та соціально-культурних проектах, здебільшого у той час, коли керівником краю був Олександр Ледида.  
Зокрема, в Ужгороді був відкритий Центр словацької культури, а у 2011 році була відреставрована, наразі, єдина на Закарпатті словацько-українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 м. Ужгород. Свого часу, для того, щоб ввести її в експлуатацію, знадобилося понад 5 млн. грн. Тодішній очільник Закарпаття Олександр Ледида пролобіював рішення, щоб половину цих коштів виділили з обласного бюджету. Іншу частину – надали словацькі партнери.   Окрім того, у нашому регіоні діє більше 100 спільних українсько-словацьких бізнес-проектів.  
  Активна співпраця Закарпаття із Чеською республікою розпочалася у 2013 році. Тоді, до міжнародного крайового співробітництва долучився і гетьман Пардубіцького краю Мартін Нетоліцкі.
- Партнерські стосунки зі Словаччиною та Чехією є важливими як для Закарпаття, так і для України в цілому - зазначив Олександр Ледида. Ми працюємо над збереженням та розвитком мовної, культурної та релігійної ідентичності народів і між нашими державами відкриті широкі можливості для всебічного економічного, науково-технічного і культурного співробітництва. Про це свідчить і зміцнення транскордонного співробітництва,   у рамках   якого було встановлено прямі контакти, які й сьогодні міцно підтримуються між крайовими керівниками, політиками та підприємцями з обох сторін.
  На завершення зустрічі крайові керівники Петер Худік   та   Мартін Нетоліцкі запросили депутата обласної ради Олександра Ледиду відвідати Пряшівщину та Пардубицький край.

Прес-служба партії   «Опозиційний Блок» у Закарпатській області    

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат