УжНУ проситиме збільшення лімітів на газ в осінньо-зимовий період

admin 30.09.2014 11:57 ПОДІЇ

Сьогодні університет має в розпорядженні 24 котельні, із них 13 – газові, 7 – електричні, 4 – вугільні. За літній період АГЧ перевірила майже всю систему, тому при запуску тепла вона не мала би давати збоїв.

Про підготовку до осінньо-зимового періоду 2014–2015 років доповідав проректор з адміністративно-господарської частини Дмитро Сойма. Насамперед він повідомив про лімітоване постачання газу, яке УжНУ мав у вересні-жовтні. Ідеться про 1200 кубометрів – у вересні, 1400 кубометрів у жовтні, що загалом досить мало. Тому УжНУ звертатиметься до Закарпатської ОДА та в ПАТ «Закарпатгаз», аби трохи збільшили ліміти для вишу, - пише Медіацентр УжНУ.

Нові модульні котельні на Університетській, 13, 14 вже лаштують до роботи. Невдовзі їх перевірять спеціалісти зі Львова, які готували ці котельні. В УжНУ сподіваються, що ліміти на газ будуть збільшені, тож запустять теплопостачання вчасно.

Проектор з АГЧ під час вченої ради попросив деканів звернути увагу на всі види енергії, яку споживає університет, оскільки чимало грошей доводиться платити за електрику, особливо в зимові місяці. Було запропоновано контролювати використання електроенергії у період вмикання обігрівачів, аби уникнути збоїв у роботі мережі.

У виші вже досить давно затверджена програма енергоощадження, а тепер мають намір активно її реалізовувати. «Будемо пропонувати студентам виконувати дипломні роботи з енергоощадження. Я хотів би, щоб науковий потенціал університету було долучено до вирішення цього питання», – пояснив таке рішення Дмитро Сойма.

До слова, теплопостачання у виші можуть розпочати тільки після рішення міськвиконкому.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат