Звіт про контрольовані операції треба подати до 1 травня

admin 23.04.2014 16:37 ПОДІЇ

Платники податків, які протягом 2013 року здійснювали контрольовані операції, зобов'язані подавати до органів Міндоходів Звіт про контрольовані операції до 1 травня 2014 року. Ця норма передбачена пп. 39.4.2 п. 39.4 ст. 39 Податкового кодексу України, – зазначають в Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області.

Подати звіт суб’єкти господарювання можуть в електронній формі, використовуючи електронний цифровий підпис. У відомстві наголошують, що за неподання Звіту передбачено штраф у розмірі 5% загальної суми здійснених контрольованих операцій.

Нагадуємо, що операції визнаються контрольованими за умови одночасного дотримання вартісного критерію та критеріїв пов’язаності сторін операцій:

– загальна сума здійснених операцій платника податків з кожним контрагентом має дорівнювати або перевищувати 50 млн. грн. без ПДВ за відповідний звітний період, рік;

– операції мають бути здійснені платником податків з пов’язаними особами – нерезидентами, пов’язаними особами – резидентами, які є збитковими, застосовують спеціальні режими оподаткування, сплачують податок на прибуток підприємств та/або ПДВ за ставкою, відмінною від базової (основної), не були платниками податку на прибуток підприємств та/або ПДВ на початок податкового (звітного) року, нерезидентами, зареєстрованими у низькоподаткових державах (територіях) («податкових гаванях»), перелік яких затверджується урядом.

Довідково. Форму та Порядок складання Звіту про контрольовані операції затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 11 листопада 2013 року   № 669.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат