Податкову знижку допоможе отримати декларація

admin 18.04.2014 15:24 ПОДІЇ

Громадяни – платники податку на доходи фізичних осіб, які мають право на податкову знижку, для її отримання повинні подати декларацію про майновий стан і доходи. Декларація подається до податкової інспекції за місцем проживання фізичної особи, за яким вона перебуває на обліку як платник податку.

Крім декларації, на вимогу контролюючого органу, платники податку зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку. А також підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку.

Для цього особи, які відповідно до положень Податкового кодексу України мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати на вимогу платника податку відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих податкових соціальних пільг та суму утриманого податку.

Враховуючи те, що затвердженої форми довідки про доходи, яку повинні надавати податкові агенти на вимогу платника податків, нормами чинного законодавства не передбачено, то довідка надається у довільній формі. В довідці, крім загальної інформації про фізичну особу (ПІБ, реєстраційний номер облікової картки, період роботи), обов’язково зазначається така інформація:

сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою);

розмір та сума податкової соціальної пільги;

сума нарахованого та утриманого єдиного соціального внеску;

сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, умови та порядок нарахування податкової знижки, а також перелік витрат, дозволених для включення до складу податкової знижки, визначені у ст. 166 ПКУ. Для реалізації права платника на податкову знижку за наслідками 2013 року, декларація громадянами подається по 31 грудня 2014 року включно.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат