Як вибрати безпечну для здоров'я нижню білизну?

admin 05.10.2020 15:41 ДОЗВІЛЛЯ



Купуючи нижню білизну ми в першу чергу звертаємо увагу на її зовнішній вигляд, адже кожній дівчині хочеться приміряти на себе роль пристрасної спокусниці, фатальної жінки вамп. Розкішний гіпюр, напівпрозорі тканини, різні рюшки, мережива і бантики допоможуть зробити образ більш ніжним, романтичним, спокусливим. Однак купуючи білизну потрібно керуватись не тільки її видом, а й безпекою.

Якими властивостями повинні володіти матеріали нижньої білизни

Не секрет що "натуральні" тканини є більш комфортними в носінні та безпечними для здоров'я, адже вони дозволяють шкірі дихати. Але вироби що мають синтетичний склад такі яскраві і привабливі, що іноді складно пройти повз них. Але при покупці білизни, особливо, призначеної для щоденного використання, слід в першу чергу керуватися характеристиками тканини.

Найбільш важливі гігієнічні властивості, якими повинні володіти матеріали нижньої білизни:

  • повітропроникність. Це дуже важлива характеристика від якої безпосередньо залежить наш комфорт і здоров'я. Вона відповідає за здатність тканини "дихати" або іншими словами пропускати повітря;
  • гігроскопічність. А ця властивість не даєте тілу перегріватися або ж переохолоджуватися. Вона відповідає за здатність волокон поглинати водяну пару;
  • капілярність відповідає за поглинання матеріалом рідини;
  • паропроникність. А завдяки цій властивості білизна пропускає пари, які утворюються в просторі між виробом і тілом.

Причому недооцінювати якість тканини з якої пошито нижню білизну ми не маємо право. Перш за все тому що вона контактує з самими ніжними частинами нашого тіла, тому неякісна матерія не просто може доставити дискомфорт у вигляді роздратування, але і навіть стати причиною бактеріальних захворювань. Тому нижня білизна має особливо відповідати всім гігієнічним показникам. Даним вимогам відповідає бавовна, льон, шовк. Також це можуть бути і штучні тканини, отримані з натуральної сировини - модал, віскоза і бамбук.

Форма нижньої білизни

Дуже важливо правильно підібрати вироби за формою і розміром, тільки в цьому випадку носити їх буде максимально комфортно. Так наприклад широка резинка, що не впивається в тіло, ліфчик акуратно підтримує груди, а не передавлює їх стануть елементами, здатними підкреслити достоїнства фігури, а не знаряддями катувань. Також не варто зловживати бюстгальтером на кісточках, для повсякденного носіння і вдома краще вибирати більш зручний м'який ліф.

Коригуюча білизна для багатьох справжній порятунок, але мало хто знає, що вона може стати причиною різних захворювань - варикозного розширення вен, гіпертонії, аритмії, якщо носити її постійно. Тому як би не приваблювала перспектива миттєво прибрати пару розмірів, ставитися до таких виробів потрібно акуратно.

Тонкі стрінги також відносяться до категорії небезпечної білизни, адже їх звинувачують в травмуванні слизової, що призводить до різних гінекологічних захворювань. Але це тільки у випадку з неякісними виробами. Потрібно вибрати трусики свого розміру, щоб вони не впивалися в тіло і найкраще з бавовни. Якщо ж виріб має синтетичний склад, на ньому обов'язково повинна бути бавовняна вставка.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат