На Міжгірщині відбувся традиційний народний фестиваль «Проводи отар на полонину»

10.06.2019 14:03 ДОЗВІЛЛЯ

 

У неділю, 9 червня, на Міжгірщині з розмахом відгудів традиційний фестиваль «Проводи отар на полонину».

Почалося святкове дійство в райцентрі проходженням яскравої, музичної костюмованої колони і супроводжувалося танцями, співами і покладанням квітів до пам’ятників Василю Гренджі-Донському, борцям з нацизмом та воїнам-афганцям.

Головні ж події фестивалю розгорнулися на Синевирському перевалі куди завітали місцевий люд, численні туристи з України та з-за кордону, мери міст-побратимів Міжгір’я з Польщі та Італії. Під час урочистого відкриття свята голова Міжгірської РДА Василь Юрик, голова райради Василь Щур, Міжгірський селищний голова Віталій Цімбота подякували вівчарям за важку, але таку потрібну працю, вірність традиціям предків і нагородили відзнаками облдержадміністрації та місцевої влади.

Високі   гості запалили вівчарську ватру і взяли участь у конкурсі приготування сиру і вурди. Учасники фесту мали змогу побачити процес доїння овець, спортивні змагання, насолодитися автентичними народними співами і музикою, скуштувати численні види овечих сирів та придбати вироби народних умільців Верховини.

Прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат