Кіно і німці: У Петербурзі відбулася прем’єра опери-мітингу про анексію Крима. Продали 25 квитків

admin 11.07.2014 11:58 ДОЗВІЛЛЯ

У санкт-петербургському театрі «Санктъ-Петербургъ Опера» відбулася прем’єра опери-мітингу «Крим». Про це повідомляє «Радіо Свобода».


Режисер-постановник Юрій Александров є автором ідеї і автором сценарію, вірші він доручив написати співробітниці театру, а в роботу включив увесь колектив. За основу було взято оперу радянського композитора Маріана Коваля «Севастопольці» 1943 року, про яку забули майже на 70 років. Причиною такого забуття критики називають її низький художній рівень.

«У критиків вона вважалася слабкою і рясніла словами «За Батьківщину, за Сталіна!». Але сюжет був повністю переписаний під сьогоднішні політичні події. У декорації тепер присутня масштабна сучасна карта Криму, а одна з дійових осіб - президент Путін. Дія йде в центрі залу, актори і глядачі практично перемішані», - йдеться у «Московському комсомольці». Це ж видання називає виставу найскандальнішою прем’єрою літа.

Сам Александров говрить, що «залишив тільки 15 номерів - той тематичний матеріал, який дає можливість реалізувати режисерську концепцію, гранично лаконічно представивши послідовність історичних подій: від російсько-турецької війни, через Велику Вітчизняну війну, до сучасного Майдану».

За нічим не підтвердженими словами режисера «невідомі прихильникі «Правого сектора» погрожували зірвати виставу».

«На «Крим» було продано всього 25 місць, інша публіка прийшла за запрошеннями. Зал був заповнений на три чверті», - пише «Московський комсомолець». Варто зауважити, що спочатку режисер планував здійснти постановку на Палацевій площі. З невідомих причин від амбітного проекту довелося відмовитися.

Думки публіки та критиків ще до прем'єри розділилися: одні вважали, що автор - справжній патріот, інші - що кон'юнктурник, який вирішив зайвий раз підзробити балів на гарячій темі.

Александров надіслав запрошення на виставу першим особам держави, але у підсумку з'явився лише заступник губернатора Петербурга Василь Кічеджі.

Виставу було оголошено «оперою-мітингом», де кожен може висловити свою позицію по Криму. У фіналі вистави провели «референдум», який показав, що дії президента РФ по відношенню до України схвалюють усі (потрібно було вставати, якщо ти «за»).

За чутками, пише «МК», один з акторів театру відмовився брати участь у вистави. Його не звільнили, але, за словами колег з інших театрів, зараз ігнорують усією трупою.

Виручені під час вистави кошти планують передати на потреби «жертв Донбаса», але йдеться лише про гроші за 25 проданих квитків.

Катерина Сліпченко

http://zaxid.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат