Неформали з Німеччини, Польщі, Латвії, Білорусії та України зібралися на Шипоті

admin 08.07.2014 11:29 ДОЗВІЛЛЯ

Вони відпочивають від умовностей і благ цивілізіації. На Міжгірщині неподалік від водоспаду Шипіт відбувся традиційний фестиваль неформалів. Гості фесту кажуть, цього року Шипіт зібрав рекордну кількість учасників.

Тут не переймаються проблемами, не зважають на час та погоду. Фестиваль, якому вже більше 20 років, знову зібрав тих, хто хоче втекти від цивілізації та повсякденності. Хтось приїжджає сюди перш за все для того, аби відпочити на природі, інших приваблюють дивні ритуали, для решти – це стиль життя.

Тут немає умовностей, тут не зустрічають по одягу. Тут палять багаття, слухають музику, спілкуються та веселяться, дівчата ще й плетуть вінки з квітів та папороті.   Найбільше вражає атмосфера фестивалю, кажуть ті, хто тут вперше. Побачити насправді унікальні місця, поспівати під гітару та просто відпочити від буденності. Компанія з Франківщини приїхала сюди саме для цього. Звична річ на фесті побачити не лише оригінальні зачіски та вбрання, а й   почути звуки   маловідомих інструментів. Привертає увагу гостей і оригінальний та   певно єдиний у своєму роді Буддистський храм. Хоч замість стін тут лише тканина. Його власник, так само як і його однодумці зі сходу,   шукає просвітлення, а станеться це,   коли вітер рознесе молитви, прив'язані до мотузки. Каже, нині фестиваль вже не той, що раніше.

Поки одні відпочивають, інші будують велике вогнище – ватру. Займаються цим найдосвідченіші. Її складають із сухих дерев та гілок. Тих, хто приїхав сюди   вперше,   цього року значно більше за постійних учасників, кажуть завсідники фестивалю. Для них   відсвяткувати Івана Купала на Шипоті більше,   ніж просто традиція. 6 днів відпочинку під відкритим небом – і нарешті кульмінація свята. Запалювання ватри та танці біля вогнища.   Наступного року Шипот знову на тиждень перетвориться на міні-містечко,   позбавлене умовностей та   знову збере більше тисячі диваків,   мандрівників та звичайних туристів із усього світу.

http://prozahid.com/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат