Студент продав душу за 350 євро

За матеріалами   сайту www.imena.ua 23.04.2014 18:12 ДОЗВІЛЛЯ

Голландський студент Шон Баклс (Shawn Buckles) продав з аукціону власну «цифрову душу» – повний пакет даних коли-небудь розміщених ним в Мережі. Вартість лота склала € 350.


До складу «цифровий душі» входить точна адреса його проживання, доступ до медичних записів і персонального календаря з розкладом важливих подій, доступ до всіх скриньок електронної пошти, а також, всі облікові записи Шона в соціальних мережах.

Крім того, студент вклав у даний пакет лог-файли всіх своїх Інтернет –листувань в різних месенджерах і чатах, інформацію про споживчі переваги та навіть історію свого Інтернет-браузера.

Особисті дані Шона Баклс придбала компанія The Next Web, яка займається публікацією новин про інформаційні технології. Покупець зобов’язався не використовувати набуті дані на шкоду продавцю.

У той час, як одні компанії купляють дані користувачів, інші в односторонньому порядку наділяють себе правом використовувати інформацію про простих громадян.

Так, корпорація Google оновила правила використання власних сервісів. Відтепер вона наділяє себе повноваженнями сканувати листи користувачів.

За матеріалами сайту www.imena.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат