Обрані запобіжні заходи і відсторонення у справі розтрати коштів посадовцями Ужгородської міськради

05.08.2020 22:50 КРИМІНАЛ

Сьогодні відбулося підготовче судове засідання у справі щодо розтрати близько 2 млн. грн. працівниками Департаменту міського господарства Ужгородської міськради.

Напередодні засідання прокурори подали клопотання про обрання запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад. Усі необхідні для цього процедури здійснили вчасно й у терміни, які визначає кримінальне процесуальне законодавство.

Колегія суддів Ужгородського міськрайонного суду ці клопотання повністю задовольнила. Щодо фігурантів кримінального провадження ухвалено такі рішення:

- на Директора департаменту міського господарства покладено обов’язки, які були встановлені на час досудового розслідування. Також його відсторонено від займаної посади, а запобіжний захід у вигляді застави (у розмірі 2,9 млн. грн.) залишено без змін;

- одному з приватних підприємців обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (із можливістю внесення застави 1 млн 51 тис. грн).

Варто зазначити, що захисники двох обвинувачених клопотали щодо змін запобіжних заходів на більш м’які, однак судді відповіли на це відмовою.

Стосовно інших підозрюваних, серед яких працівник Департаменту міського господарства Ужгородської міськради та приватний підприємець, застосовані запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби.

Думка прокуратури Закарпатської області у цій справі була і залишається однозначною: винні мають понести відповідальність за вчинене згідно з законом. Тому ми методично, чітко та обґрунтовано доводимо власну позицію в межах своїх повноважень.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат