На Закарпатті викрито конвертаційний центр з обігом понад 90 млн грн

04.06.2019 22:51 КРИМІНАЛ

Правоохоронці викрили групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов’язань та переведення безготівкових коштів у готівку.

Правопорушники використовували підконтрольні підприємства на рахунки яких, замовники конвертації перераховували кошти за нібито придбані товари. Надалі, вказані кошти знімалися готівкою. За це ділки отримували певний відсоток від розміру проконвертованої суми.

За результатами шести санкціонованих обшуків, які проводились на території Ужгорода, Мукачівського та Тячівського районів, вилучено значні суми готівки у національній та іноземній валютах, печатки, електронні носії інформації, первинні фінансово-господарські документи, тощо.

Загалом, проконвертовано більше 90 млн грн та незаконно сформовано вигодонабувачам податковий кредит у сумі понад 15 млн грн.

Триває подальше досудове розслідування у кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст.212 КК України (умисне ухилення від сплати податків, в особливо великих розмірах).

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат