Молодший Копча нарешті отримав вирок

Ужгородський міськрайонний суд розглянув кримінальну справу стосовно Юрія Копчі з Великого Березного, котрий у грудні 2011р. підпалив легковика місцевому мешканцеві. Підпал було скоєно через кілька годин після жорстокого вбивства кримінальним авторитетом Володимиром Копчею (батьком Юрія Копчі) 30-річного Павла Опаленика.

Злочин, про який розповідали не тільки закарпатські, а й більшість центральних ЗМІ, став унаочненням продажності закарпатських правоохоронців, у першу чергу міліції та СБУ. Нагадаємо, що В. Копча за рік до вбивства був офіційно оголошений у розшук за переправлення нелегалів і, незважаючи на це, вільно жив у себе вдома, займався бізнесом, періодично бешкетував і бив людей. Більше того — він вільно ходив у обласне управління міліції, щоб продовжити дозвіл на мисливську й травматичну зброю! Після вбивства П. Опаленика вдовою залишилася 23-річна вагітна на 5-му місяці жінка, напівсиротою — 8-місячна дитина.

Завдяки бездіяльності міліції злочинці зуміли втекти, однак згодом більшість із них затримали. На слідстві та суді Ю. Копча не визнав вину (хоча те, як він підпалював машину, бачили кілька свідків), відмовився від показань і поводився зухвало. Суд визнав його винним у навмисному пошкодженні майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу) й засудив до 4-х років ув’язнення, призначивши іспитовий строк на 2 роки. Іншими словами, Ю. Копча залишається на волі і якщо за два роки не скоїть нового злочину, його судимість буде погашено. Крім того

Ю. Копчу зобов’язано відшкодувати власникові легковика матеріальні та моральні збитки на суму 15 800 гривень. Суд проявив поблажливість до підсудного, врахувавши, що на момент скоєння злочину він був неповнолітнім. Утім вирок поки не набув законної сили, Ю. Копча збирається подавати апеляцію й добиватися виправдання.

Убивця П. Опаленика Копча-старший, як і раніше, перебуває в бігах.

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат