Мотоциклістам, які каталися гірськими річками, загрожує 5 років позбавлення волі

02.11.2022 18:02 СОЦІО

Поліція відкрила кримінальне провадження через можливі порушення мотоциклістів у гірській місцевості на Закарпатті. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

Зі слів речниці, звернення про можливі порушення мотоциклістів у гірській місцевості до правоохоронців не надходили, кримінальне провадження зареєстрували через відео, яке виявили у соцмережах. До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості за ч. 1 ст. 242 ККУ — "Порушення правил охорони вод". Санкція статті передбачає покарання — до п’яти років обмеження волі.

За попередньою інформацією, несанкціоновані мотоперегони відбулися на території Великобичківської ТГ Рахівського району, — повідомила Ганна Дан.

Водночас голова Закарпатської ОВА Віктор Микита на Facebook-сторінці повідомив: Стосовно поширеної інформації про можливі факти протизаконних заїздів на мотоциклах на територію заповідників, річищ річок та гірських лісових масивів на Закарпатті, пересування транспортних засобів та іншої техніки в межах лісів регіону заборонене рішенням Ради оборони області, яке є обов’язковим для виконання місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, які розташовані на території області, громадянами.

Жоден орган місцевої виконавчої влади не надавав дозволу на проведення таких заходів і надавати його не міг.

За наявною інформацією, ДП "Великобичківське ЛМГ" та територіальна громада відмовили у наданні дозволу на проведення заходу в межах своїх територій.

За фактом можливих порушень ГУ НП в Закарпатській області вже розпочато кримінальне провадження, триває слідство".

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат