У медичні заклади Закарпаття доставили 7 кисневих станцій

02.11.2022 16:59 СОЦІО

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький

Ці станції були закуплені Міністерством охорони здоров'я України і вже доставлені на Закарпаття. Кисневі станції отримають медичні заклади у Воловці, Сваляві, Іршаві, Міжгір'ї, Хусті, Тячеві. Ще одна станція встановлена в   Ужгородській міській центральній клінічній лікарні.

Область отримала на встановлення кисневих станцій 4,5 млн грн від Міністерства охорони здоров'я і ще 15 млн грн були виділені з обласного бюджету.

"Забезпеченість киснем – актуальне питання для медичних закладів не тільки у контексті лікування коронавірусу. Він необхідний і пацієнтам із захворюваннями серцево-судинної, дихальної систем, під час операцій тощо.

Більшість закладів охорони здоров’я області користувалися рідким або газоподібним киснем, який отримували із Львівського хімічного заводу. У період зростання захворюваності під час пандемії нерідко траплялися перебої та затримки із поставками. Та оскільки кисень – не той продукт, який пацієнт може почекати, а підприємство, що його виробляє – об’єкт стратегічного значення, незалежність і безперебійне киснепостачання – завдання номер 1 для керівництва країни й області.

Нові кисневі станції монтуватимуть у найближчі дні, далі – тестування і введення в роботу", - написав Білецький на своїй сторінці у Фейсбук.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат