Влада Мукачева вирішила демонтувати турула в замку Паланок

15.10.2022 12:25 ПОЛІТИКА

Влада Мукачева наносить удар по Угорщині.

Турул є важливим національним символом Угорщини. Його на Мукачівському замку було встановлено після тривалих бюрократичних та дипломатичних баталій. Цього турула було встановлено вже лише при президентові Ющенку в 2008 році. Саме на цьому замку вже був турул і його встановили ще наприкінці ХІХ століття. Того турула зняли при владі Чехословаччини. А при СРСР його розплавили і зробили зірки на стелах загиблим у війні воїнам. При Ющенку турул був відновлений, хоча він трошки менший за розмірами.

Однак рівно 4 роки тому Віктор Балога мав конфлікт з угорцями, і після цього надійшла інформація, що турула на замку замінять на тризуб. Замок Паланок у Мукачеві має величезне значення в історії саме Угорщини, тому угорська влада зуміла відтермінувати демонтаж турула.

Однак зараз, в умовах російської агресії, стосунки між Україною та Угорщиною знову загострилися через те, що влада Угорщини виступає проти санкцій проти росії і продовжує енергетичні угоди з нею.

Фактично, це розв’язало руки мукачівській владі і було таки прийняте рішення про демонтаж турула і встановлення тризуба. Відповідне рішення підписане мером Балогою.

Коментарі :


16.10.2022 05:55 Олександр

Маразм повний. Так демонтуйте цілий замок тоді та і взагалі все демонтуйте що було збудоване не нами, австро-угорські та чехословацькі будинки також знесіть. В мене просто шок, слова закінчились!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат