Підприємець з Мукачева мав намір перевезти до Угорщини 100 кілограмів бурштину

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області повідомили про підозру в скоєнні злочину мукачівцю, який незаконно придбав, зберігав та намагався переправити через кордон майже 110 кілограмів бурштину. Наразі в поліції готують всі необхідні матеріали для скерування справи для судового розгляду

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, здійснюють досудове розслідування за фактом незаконних оборудок із бурштином.

Підозрюваним у справі є 61-річний мешканець Мукачева. У ході слідства правоохоронці встановили, що чоловік незаконним способом придбав майже 110 кілограмів бурштину. Не маючи   жодних документів, які б підтверджували легальність сировини, фігурант деякий час переховував її за місцем свого проживання. А в подальшому – мав намір переправити закуплений вантаж через   кордон до сусідньої держави.

Будучи керівником та фактичним власником товариства, яке здійснювало міжнародні пасажирські перевезення, зловмисник таємно помістив нелегальний вантаж у спеціально облаштовану схованку   в одному з транспортних засобів. Водій автобуса – один із працівників підприємства – саме мав виконати рейс та фактично перевезти партію бурштину на територію сусідньої держави.

Незаконний вантаж виявили співробітники Чопського прикордонного загону на КПП «Тиса». Зазначену сировину слідчі вилучили з місця події, як речовий доказ у справі.

У поліції за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240-1 Кримінального кодексу України, а саме у Незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненого у значних розмірах. Підозрюваному загрожує від 4 до 7 років позбавлення волі.

Наразі готуються всі необхідні матеріали для формування обвинувального акту та скерування справи до суду.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат