За один день на Закарпатті виявили відразу двох прибічників русского міра

Пресслужба СБУ 27.09.2022 13:29 КРИМІНАЛ

Одного затримали в Ужгороді, іншого у Міжгір'ї. Це сталося 26 вересня.

До протиправної діяльності був причетний зокрема уродженець російської федерації, який тривалий час проживав в Ужгороді. Чоловік поширював на власних сторінках у соцмережах, у тому числі заборонених у нашій країні, пропагандистські матеріали та проросійські наративи, виправдовував злочини рф.

Спецслужба зібрала вичерпну доказову базу: зловмисник виправдовував звірства окупантів та зневажливо говорив про українських захисників. Експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань збройної агресії рф проти України, а також глорифікації представників збройних формувань рф.

Фігуранту повідомлено про підозру за «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Ще одного ворога затримали у Міжгір'ї (НА ФОТО). За даними слідства чоловік у присутності сторонніх осіб висловлював свою підтримку путіну, схвалював державний лад росії та виправдовував збройну агресію рф проти України.

Ворожий поплічник відверто принижував Україну та українців, дискредитував наших захисників, а у разі його мобілізації до лав ЗСУ погрожував розстрілювати українських військовослужбовців.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у його висловлюваннях публічних виправдовувань збройної агресії рф проти України.

Фігуранту повідомлено про підозру за «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Пресслужба СБУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат