Ужгородська міська лікарня отримає додаткове фінансування з міського бюджету

30.08.2022 23:39 ЗДОРОВ'Я

З лютого кількість населення Ужгорода збільшилася на 25 тисяч офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Місто й далі продовжує приймати вимушених переселенців, які потребують медичних консультацій чи лікування. Крім того, сюди потрапляють військові з фронту, потребуючи невідкладної якісної медичної допомоги. Тож на медичну систему міста з’явилося додаткове навантаження, а вона повинна функціонувати безперебійно, оскільки здоров’я людей – пріоритет.

Проте Ужгородська центральна міська клінічна лікарня, в якій надають цілодобову медичну допомогу мешканцям міста Ужгорода, перебуває у стані незавершеного капітального ремонту. Хоча потенційно заклад може мати значно більшу кількість лікарняних ліжок, ніж зараз тут розгорнуто.

На капремонт, який тут розпочало місто в 2020 р., з міського бюджету було виділено майже 1 млн. гривень у 2020 р. та близько 4 млн. гривень у 2021 р. Але заплановані роботи не встигли завершити до війни. Тож зараз питання виділення додаткових коштів на завершення ремонтних робіт стало очевидним, оскільки війна триває, а наші захисники повинні мати належні умови для лікування та реабілітації.

ЦМКЛ як багатопрофільний медичний заклад, на базі якого розгорнуті та функціонують 18 стаціонарних відділень, підпорядковується Управлінню охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради. Цим, у першу чергу, і був зумовлений візит секретаря Ужгородської міської ради Арсена Мелкумяна до закладу.

Оглянувши приміщення лікарні та поспілкувавшись із головним лікарем Іваном Курахом, Арсен Мелкумян запевнив, що депутатський корпус працює над тим, аби виділити закладу додаткове фінансування, а місто в цілому зацікавлене в тому, щоб лікарня функціонувала на повну потужність.

30 серпня під час сесії Ужгородської міської ради затвердили зміни до Програми економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік, у якій збільшили кошторисну вартість об’єкту «Капітальний ремонт кардіологічного відділення ЦМКЛ по вулиці Грибоєдова» на 1 млн. гривень, а обсяг фінансування на   767 тис. Отже, лікарня до кінця року отримає з міського бюджету додаткові 2 млн гривень на ремонтні роботи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат