На Рахівщині два дні шукали туриста зі Львова, який намагався підкорити гору Піп Іван Мармароський

17.01.2021 12:47 ПОДІЇ

14 січня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту на горі Піп Іван Мармароський Рахівського району втратив орієнтир і заблукав 25-річний мешканець Львова.

Рятувальники прочісували місцевість до пізнього вечора, періодично підтримуючи з хлопцем телефонний зв’язок. Врешті-решт пошуки довелося призупинити через погіршення погодних умов – розпочалася сильна заметіль, висота снігового покриву сягала 1 метра, видимість становила не більше 5 метрів.

Вранці 15 січня роботи відновили. У пошуках беруть участь фахівці гірських пошуково-рятувальних відділень м. Рахів та с. Кваси – загалом 10 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки. Крім цього, з’явилася інформація, що турист може перебувати на території Румунії. Тож представники Мукачівського прикордонного загону зв’язалися з румунськими колегами та закликали їх долучитися до пошуків заблукалого львів’янина.

О 21:00 15 січня до Служби порятунку надійшла інформація про те, що туристами-волонтерами, які також допомагали у пошуках, заблукалого туриста-львів'янина знайдено. Він перебував вже на румунській території за пів кілометра від українського кордону. Туриста доправили до притулку в районі полонини Струнга.

«Знайшли туриста за світлом його ліхтарика вже без намету, він важко пересувався. Наші хлопці перетрусили його рюкзак, викинули все зайве, щоб полегшити його. І почали транспортувати його на пластиковій ак’ї (евакуаційній ноші, що ковзає по снігу). Близько 7 ранку вони були на хребті гори Піп Іван, звідки його спустили вниз до гірського притулку», – повідомив волонтер Олексій Тригуб’як.

На зустріч волонтерам вирушили рятувальники на всюдиході Богун, яким у подальшому заблукалого було доправлено до найближчого населеного пункту.
________________________________________________________________

25-річний львів’янин Стефан сам пішов в похід на гору Піп Іван Мармароський (1936 м). Вдень 14 січня був сильний снігопад, який дав приріст снігу понад 50 см. Турист втратив орієнтир та загубився. Львів’янин сам зателефонував рятувальникам.

За інф. пресслужби ДСНС та trubyna.org.ua.

Коментарі :


17.01.2021 15:09 Вадим

Прошу олублікувати рахунок, який повинен оплатити врятований львівянин. Я не бажаю оплачувати його тупі витівки.


17.01.2021 11:53 Гість

Хотів підкорити гору, а гора підкорила його. Гора на місці, а він в реанімації. Якби такі розумники повертали до бюджету наші грошики, які потрачені на їхній порятунок, то «підкорювачів» гір серед зими стало б менше. Кожний рік одна і та ж історія...


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат