Коронавірус відступає

06.06.2021 15:07 ПОДІЇ

Останнім часом статистика свідчить, що кількість випадків зараження коронавірусом стрімко падає в Україні, і на Закарпатті зокрема.

В Ужгороді фіксувалося по кілька випадків, і в міській лікарні взагалі вирішили ліквідувати спеціальне коронавірусне відділення. Якщо так піде і надалі, то наша область опиниться у «зеленій зоні» і у нас відмінять карантинні обмеження. Звичайно ж, влітку багато людей захочуть подорожувати, і дуже хочеться, щоб нас пускали не лише туристичні пляжні країни, але й принаймні всі країни Євросоюзу. Для цього потрібно вакцинуватися й отримати відповідні паспорти.

У четвер на брифінгу перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький дав відповіді на багато актуальних питань, які стосуються коронавірусу. І є дуже обнадійливі новини.

«Сьогодні на брифінгу з журналістами говорили про те, що на Закарпатті продовжується вакцинація від Covid-19. Зараз розпочинається третій етап, до якого залучають освітян. Днями ми отримаємо чергову поставку трьох видів вакцин для різних цільових аудиторій: Коронавак, Астразенека і Пфайзер. Загалом це близько 31 тисячі вакцин.

Вакцинальна кампанія в області триває без вихідних. Ось навіть цими вихідними буде дуже гаряче, адже за три дні маємо вакцинувати 3,5 тисячі освітян.

Всього отримали щеплення першою дозою 28 368 закарпатців, 3 235 чоловік вже завершили вакцинальний цикл, отримавши дві дози.

Для цієї категорії громадян є гарні новини: світ відкриває для них свої кордони, а Міністерство цифрової трансформації з відповідними підрозділами МОЗ активно займається розробкою так званих COVID-паспортів. Він буде давати підтвердження того, що людина вакцинована. Очікується, що такі свідоцтва з’являться з 1 липня.

Рада ЄС та Європарламент домовилися про введення в Євросоюзі єдиних сертифікатів вакцинації. Якщо ви отримали щеплення сертифікованими в ЄС препаратами, вам не мають права відмовити в’їхати на територію ЄС із медичних причин.

В уряді запевняють, що українські сертифікати будуть відповідати всім стандартам ЄС, що дозволить відновити поїздки громадян України до країн ЄС», — розповів Білецький.

Одним словом, світ потихеньку відкривається. Дуже вже хочеться свободи після цього коронавірусного ув’язнення.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат