Білецький: На Закарпатті збудують Підкарпатську магістраль, яка об`єднає найвідоміші курорти області

19.04.2021 12:32 ПОДІЇ

Влада Закарпаття запланувала грандіозний проект з будівництва північної дороги під робочою назвою Підкарпатська магістраль.

Про це сьогодні на Форумі ЗАКАРПАТТЯ У ПРАГНЕННІ ДО РОЗВИТКУ ТА ЗГУРТОВАНОСТІ: ЩО МАЮТЬ ЗРОБИТИ ВЛАДА І ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО розповів перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

З його слів, проект під робочою назвою Підкарпатська магістраль презентується вперше.

Це будівництво, а місцями реконструкція доріг, які йдуть північною частиною Закарпаття вздовж Карпатського хребта.

Ця дорога починається під кордону з Польщею села Лубня на Березнянщині і закінчується аж в Ясіня на Рахівщині.

"У багатьох місцях потрібна буде лише реконструкція доріг, частина доріг у цій магістралі вже реконструйовані і наразі залишилася єдина проблемна ділянка - від села Лопухово і до Ясіня. Наразі тут є лісова дорога і її потрібно передати у відання Служби автомобільних доріг, розробити проект будівництва і профінансувати будівництво", - сказав Мирослав Білецький.

Білецький підкреслив, що ця дорога пройде через курорти Красія, Пилипець, Подобовець, Ізки, через Синевирське озеро та водоспад Шипіт, через унікальні села Колочава та Усть-Чорна, через Боржавський та Свидовецький хребти і закінчиться на стартовому майданчику для пішого походу до гори Говерла.

Окрім того, з побудовою північної магістралі фактично вся область буде об'єднана дорогами.

http://prozak.info/Suspil-stvo/Na-Zakarpatti-zbuduyut-Pidkarpats-ku-magistral-yaka-ob-ednae-vsi-najvidomishi-kurorti-oblasti-Bilec-kij

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат