Як Закарпаття долучиться до Днів України в Кошице

23.02.2020 19:25 ДОЗВІЛЛЯ

Від 23 березня до 3 квітня в Кошице пройдуть чергові Дні України. Один із організаторів Днів України, голова громадської організації «Феман», радник мера Кошице з міжнародних питань Едуард Бураш розповів про особливості цьогорічного заходу.

Звичайно, що програма буде багата на культурні та мистецькі заходи. Гостями буде відомий колектив із Кропивницького «Росинка». Зі слів Едуарда Бураша, до Кошице приїдуть 80 учасників цього танцювально-хореографічного ансамблю.

Київ представить естрадно-духову студію «Сувенір».

Відбудеться також виїзна виставка «Музею вишиванки» з Києва, який презентуватиме його засновниця і керівник Тетяна Протчева, яка змінила уявлення про поняття українського ремесла.

Будуть дегустації українських страв, спортивні змагання, майстер-класи та інші заходи.

Вперше в міському парку буде організовано так званий забіг ветеранів. У ньому на різних дистанціях змагатимуться і 15 ветеранів війни на Сході. «Воїн Закарпатської бригади Вадим Свириденко є Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій і він уже возив своїх побратимів на марафон до Кошице, і ось зараз 15 воїнів візьмуть участь і в цьому забігу в рамках Днів України», — розповів Едуард Бураш.

Цікавим заходом буде і презентація екуменічного руху. Річ у тім, що церква у Словаччині бере активну участь у допомозі обездолених людей. На жаль, на Закарпатті, як і в Україні в цілому, цей рух не розвинений, бо немає офіційно зареєстрованих церковних релігійних організацій, які би брали участь у гуманітарних місіях. Очікується участь у круглому столі щодо екуменічного руху і єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка.

Звичайно, що в рамках Днів України в Кошице відбудуться і круглі столи прикордонної співпраці, обговорюватимуться теми збереження екології, модернізації органів місцевого самоврядування, відбудуться і словацько-українські Дні туризму.  

Майже у всіх програмах буде представлено і Закарпаття.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат