Із 1 лютого в маршрутах №№ 18, 20 та 24 введуть систему електронного розрахунку за проїзд

18.01.2020 16:46 РАТУША

З 1 лютого у комунальних автобусах Ужгорода, що їздять за маршрутами №18, 20 і 24, можна буде розраховуватися безконтактними банківськими картками, а також різними електронними носіями, які зчитують QR-код. Про це повідомив заступник ужгородського міського голови Ігор Фартушок.

У кожному з 20-ти автобусів «Електрон» — по 3 валідатори. За словами директора «Ужгородського муніципального транспорту» Віталія Готри, вони встановлені минулого року. З 1 лютого перевіряти оплату, здійснену електронним способом, будуть контролери.

Віталій Готра, директор КП «Ужгородський муніципальний транспорт», розповів: «Має бути створена група контролерів, які човниковим способом будуть переходити з одного автобуса в інший, будуть мати спеціальні «пос-термінали», через які вони провірятимуть, чи здійснювалася оплата». Зараз у автобусах «Електрон» встановлюють систему обліку пасажирів, що буде синхронізована з системою оплати, каже заступник ужгородського міського голови Ігор Фартушок.

За словами заступника ужгородського міського голови, пільговики й надалі зможуть їздити в автобусах за посвідченням. Угода про електронний спосіб оплати за проїзд укладена Ужгородською міською радою з банком у серпні 2019 року. Вона поширюється тільки на комунальний транспорт.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат