Безкоштовне цифрове телебачення DVB-T2: особливості підключення та налаштування

08.04.2019 12:50 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Після довгих дискусій наприкінці літа 2018 року весь український телепростір зазнав суттєвих змін - ефірне мовлення змінило аналоговий формат на цифровий з абревіатурою DVB-T2. З турботою про телеглядачів процес переходу на Т2 телебачення розбили на 2 етапи. Це було зроблено для того, щоб телеглядачі встигли переналаштувати свої телевізійні приймачі. Спочатку аналогове ТБ зникло з екранів телевізорів в Києві та Кропивницькому, а також їх областях, а вже згодом, на початку осені, зміни заторкнули всю територію України. При цьому міграція не вплинула ні на супутникове, ні на кабельне, ні на інтернет телебачення.

підключення до Т2 телебачення

Переваги цифрового телебачення DVB-T2.

Насамперед зазначимо, що принцип роботи українського цифрового телебачення Т2 дозволяє отримати абсолютно інший рівень зображення та звуку під час телетрансляції, значно вище якості, аж до стандарту HDTV. Крім цього, T2 телебачення розширює можливості - надає додаткові функції, наприклад, у власників DVB-T2 приймачів з'явилася можливість зупиняти ефір за допомогою «Паузи» або організувати запис прийнятих програм.

Незаперечною перевагою ефірного телебачення є його доступність - адже воно абсолютно безкоштовно, на відміну від того ж кабельного. Т2 телесигнал вже віщає у всіх регіонах України.

Як підключитися до телебачення Т2?

Знаючи принцип роботи Т2 телебачення, не складно організувати сам процес підключення. До ефірної «цифри» підключитися досить просто - купуємо DVB-T2 тюнер і підбираємо, виходячи з місця встановлення, ДМВ антену. Т2 тюнер і антену краще купити на сайті www.agsat.com.ua, якщо незрозуміло який ресивер вибрати, то знайомимося в статті з рейтингом Т2 тюнерів.

Відзначимо, що більшість моделей сучасних LED і LCD телевізорів оснащені вбудованим тюнером DVB-T2, тому потрібно лише доукомплектувати телевізор антеною.

Відразу варто звернути увагу на розташування телевежі. Якщо вона знаходиться поблизу і цифровий сигнал в місці прийому має високе значення, то підійде звичайна кімнатна антена. Але, якщо передавач сигналу розміщений на значній відстані або сигнал ще спотворюють розміщені поруч радіовежі, висотні будівлі тощо, то варто використовувати зовнішню антену, доповнену спеціальним телевізійним підсилювачем.

Для вибору відповідної антени краще вдатися до використання сервіс T2Map:

онлайн-сервис T2Map

Для перегляду ефірного телебачення на різних телевізорах варто встановлювати окремі тюнера до кожного пристрою відображення.

Інструкція по налаштуванню безкоштовного цифрового ТБ

Якщо тюнер DVB-T2 вже вбудований в телевізор, для підключення «цифри» в своєму регіоні необхідно:

  1. Відключити телевізор від електромережі.
  2. З'єднати антенний кабель з відповідним роз'ємом на панелі телевізора.
  3. Увімкнути телевізор.
  4. Відкрити «Налаштування» і в меню активувати роботу приєднаної приставки.
  5. Провести пошук потрібних програм в автоматичному режимі. Це також можна зробити вручну: в пошуковий рядок вводять номер обраного каналу або його частоту.

Принцип підключення та налаштування тюнера DVB-T2, який потрібно придбати окремо, наступний:

  1. Знеструмити телевізор шляхом від'єднання його від електромережі.
  2. Приєднати антенний кабель до входу на задній панелі телевізора, а різнокольоровим відео- і аудіокабелем до роз'ємів з відповідним кольором.
  3. Подати живлення на телевізор з приєднаною до нього приставкою.
  4. У меню вибрати один з джерел цифрового сигналу. Це може бути SCART, HDMI, AV і т.д.
  5. Активувати автоматичний пошук телепрограм згідно користувальницької інструкції або знайти потрібні телеканали вручну.

Може виникнути ситуація, коли в вашому місті або селищі будуть проблеми з прийомом сигналу. У таких випадках варто звернутися до фахівців з вашої локації, які зможуть професійно надати послуги по встановленню та налагодженню антени. Повний перелік таких фахівців можна знайти за посиланням www.agsat.com.ua/sputnikovoye_tv_ustanovka.

І на закінчення нагадаємо, що придбати тюнер DVB-T2 та ефірну антену можна спеціалізованому інтернет-магазині техніки для прийому цифрового ТБ www.agsat.com.ua.

Коментарі :


11.04.2019 09:39 Сергій SV

Мені сервіс T2Map показує, що відстань до телевежі 20 км, яку антену потрібно брати?


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат