Вийшла книга про історію гандболу на Закарпатті

06.12.2019 20:45 СПОРТ

У вівторок, 10 грудня, о 15. 00 у прес-центрі ОДА (пл. Народна, 4, 2–ий поверх) відбудеться презентація книги «Закарпатський гандбол від витоків до Олімпу». Перед нею о 14.50 огляд стенду «ГК «Карпати» Ужгород — 50» та 125–річчя закарпатського футболу — фойє ОДА.

Автор книги (голова обласного осередку Асоціації спортивних журналістів України Василь Гаджега): «Закарпатський гандбол від витоків до Олімпу» (Ужгород, 2019. 650 с.) провів дослідження архівних, документальних та науково–методичних матеріалів, а також зробив аналіз книжкової та газетної продукції краю щодо «зародження», становлення та розвиток гандболу на Закарпатті.

У книзі висвітлені чемпіонати, першості, спартакіади, Кубки колишнього Радянського Союзу, УРСР, Незалежної України та Срібної Землі, різні змагання та турніри серед школярів та ветеранів, а також опубліковані нариси про тих, хто стояв у витоків цієї командної гри у нашому краї, відомих спортсменів—закарпатців, які прославили рідне моєму серцю Закарпаття далеко за межами України.

Ми гордимося насамперед олімпійською та чемпіонкою світу, змс СРСР Ніною Гецко–Лобовою, бронзовою призеркою ОІ та дворазовою чемпіонкою Планети, 5–разовою переможницею Кубка європейських чемпіонів та 9–разовою чемпіонкою СРСР у складі ГК «Спартак» Київ, срібною призеркою чемпіонату світу, мсмк Людмилою Задиракою, срібною призеркою чемпіонату Європи Ольгою Попович, триразовою чемпіонкою України у складі ГК «Карпати» Ужгород Наталією Семаль, заслуженими тренерами України Йосипом Зупком та Антоніною Черновою. І цей список можна продовжити. Нині обидві закарпатські команди Закарпаття (жіноча та чоловіча) успішно виступають у чемпіонаті та першості України, а також Словаччини.
 
Книга насичена довідковими матеріалами та унікальними історичними фото.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат