Загинув свідок у справі про хабарництво заступника мера Ужгорода

04.12.2019 13:32 ПОДІЇ

Суд відмовляється брати до уваги його колишні свідчення.

Загинув ключовий свідок у справі про хабарництво заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа, а суд відмовляється брати його колишні покази. Про це повідомив правозахисник Олександр Пересоляк.

Прокуратура просила суд у розгляді справи взяти до уваги ці свідчення і покази, однак суддя Ужгородського міськрайонного суду відмовився взяти до уваги ці покази, хоча прокуратура переконувала, що це є звичайною європейською практикою.

Тепер у прокуратури буде не так багато шансів довести вину заступника мера Іштвана Цапа в отриманні хабара. Щоправда, 16 грудня на судовому засіданні ще будуть слухатися свідчення та факти СБУ.

До речі, користувачі соцмереж звертають увагу на те, що ключовий свідок загинув у доволі дивних обставинах. Окрім того, повідомлялося, що йому неодноразово погрожували.

Нагадаємо, що ще наприкінці січня 2017 року тодішній Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про те, що силовики провели спецоперацію по затриманню хабарників і один із фігурантів - перший заступник мера Ужгорода Іштван Цап - втік за кордон.

Насправді, Цап нікуди не тікав і через день прибув до прокуратури на допит.

Згодом прокуратура просила від суду для Цапа обрання запобіжного заходу тримання під вартою без права застави, але суд визначив підсудному запобіжний захід домашній арешт.   У прокуратурі навіть оприлюднили відео, на якому було видно, що Цап натякав про отримання хабара.

Понад два з половиною роки тривали судові засідання і остаточного рішення досі немає. Прокуратура і Цап звинувачували один одного у затягуванні справи.

Після зміни влади в Україні Іштван Цап навіть подав позов проти Генпрокурора Луценка, в принципі, знаючи, що той вже позбудеться посади.

Джерело: prozak.info.

Читайте також: В Ужгороді сталася ДТП за участі ужгородського судді

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат