KRA'GAS сприяє розвитку культурної спадщини Карпатського Єврорегіону

02.12.2019 22:28 СОЦІО

Жовтень 2019 року став місяцем, коли Торгово-промислова палата Марамуреш (Румунія) у ролі головного бенефіціара розпочала реалізацію нового проекту, який зосереджується на просуванні ремесел та гастрономії в Карпатському єврорегіоні.

Проект KRA'GAS триватиме 24 місяці, партнерами проекту є Університет Бабес - Болай (Румунія), Університет м. Мішкольц (Угорщина), Ужгородський Національний університет (Україна), Торгово-промислова палата Боршод – Абауй – Земплен (Угорщина) та ТЕС Фонд (Україна).

KRA'GAS пропонує інноваційний підхід для просування спадщини та туристичного потенціалу ремесел та гастрономії в транскордонному регіоні Угорщина-Румунія-Україна. У час глобалізації та культурної однорідності, спадщина, ремісництво та гастрономія є співтворцями регіональної ідентичності. Відтак, вони сприймаються як стратегічні «родзинки», що впливають на розвиток туризму.

Розташована на перетині Балкан, Центральної та Східної Європи, цей регіон має впізнавані культурні райони, проте, як і в інших частинах світу, нематеріальна спадщина потерпає від двох синдромів: вимирання традиційних ремесел та гастрономії, та відсутності візуалізації. Рішення пропонує місцевим виробникам доступ до ринків, а зростання туризму дає чудову можливість для цього.

В рамках запропонованих заходів проект матиме 3 загальні цілі: провести антропологічний аналіз, який дозволить виділити схожість, пов'язану з ремеслами та гастрономією регіонів-партнерів, визначити та створити транскордонний туристичний маршрут у проектному регіоні та розвивати проектний регіон як загальний туристичний напрямок, підтримуючи та просуваючи транскордонний туристичний маршрут як спосіб приєднання місцевих виробників до туристичних ринків, включаючи організацію Міжнародного фестивалю ремесел та гастрономії.

Перші місяці проекту присвячені переважно науково-дослідній діяльності та управлінській та планувальній діяльності, після чого на початку 2020 року відбудеться стартова конференція.

Можна слідкувати за публікаціями на сторінці KRA’GAS у Facebook та читати про ремесла та гастрономію, слідкуючи за термінами реалізації проектуhttps://www.facebook.com/KragasProject/

Олександра Лазар - комунікаційний менеджер проекту KRA’GAS, kragas@ccimm.ro

Фото: Емануель Лука

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат