5 місць, які необхідно відвідати гостям Болгарії

14.11.2019 13:43 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Відпочинок в Болгарії — приклад кращого співвідношення доступної ціни і європейської якості. Природа щедро наділила країну дивовижною красою. Тут і морське піщане узбережжя, і густі ліси, і гірські вершини. Болгарія чекає туристів цілий рік. Влітку тут приємно відпочивати на піску біля теплого моря, а взимку для гостей відкриті гірськолижні курорти. Цей край подарує яскраві враження як любителям спокою і споглядання, так і фанатам активного вiдпочинку.

Туристичні фірми регулярно пропонують своїм клієнтам гарячі тури в Болгарію. Перевага організованого відпочинку у тому, що мандрівникові нічого не потрібно робити, крім того, що купити путівки. Про решту повинна піклуватися турфірма. У самостійному плануванні поїздки, теж є свої переваги. В першу чергу, турист може підібрати екскурсійні маршрути індивідуально з урахуванням своїх інтересів.

Болгарська культура приготування їжі — це окремий привід, щоб відвідати цю європейську країну. Будь-яке традиційне блюдо, навіть з іншої кухні, має особливий колорит місцевої кухні. Національні рецепти включають в себе велику кількість овочів, фруктів. Особливої пікантності їм надають численні види спецій. На весь світ також мають славу болгарські вина. Будь-яке екскурсійне бюро запропонує відпочиваючим винні тури. Такий вид туризму користується популярністю в Болгарії.

Створюючи культурну програму на канікули в Болгарії, в неї обов'язково потрібно внести хоча б кілька місць з п'ятірки найбільш приголомшливих.

Сім Рильських озер

Водойми знаходяться на північному заході Рильського гірського масиву. Для швидкого підйому на вершину можна скористатися підйомником. Піша прогулянка займе набагато більше часу, хоча деякі туристи вважають за краще підніматися самостійно. В кінці маршруту мандрівникові відкривається неймовiрний вид на край гірських вершин, біля підніжжя яких розливаються кристально чисті льодовикові озера.

Фортеця і скелі Белоградчика

За часів Римської імперії були зведені перші захисні укріплення в цій гірській місцевості. Але вражають в першу чергу не високі стіни фортець, а величезні кам'яні брили незвичайних форм. Кожна з них оповита легендами болгарського народу.

Долина Троянд

Поблизу річки Тунджа розташувалися плантації троянд. Їх тут не менше мільйона. Вiд аромату, що стоїть в повітрі, паморочиться голова. Будь-яка жінка в оточенні прекрасних квітів відчує себе королевою. Ті, хто побачив це місце хоча б один раз, повертаються сюди знову.

Гірський масив Вітоша

Це місце зустрічає туристів цілий рік. Гірські схили, якi засипані вічнозеленими густими лісами, стануть ідеальним місцем для прогулянки восени, навесні або влітку. З приходом зими вершини покриваються снігами і стають центром гірськолижного туризму в Болгарії. Ті, хто не одноразово приїжджали на гірський масив Вітоша, відзначають, що ціни на туристичні послуги досить демократичні, але якість обслуговування висока.

Місто-музей Мелник

У цьому місці сконцентровано все, чим може похвалитися Болгарія. Тепле море омиває береги, пам'ятники архітектури розташувалися в долині гір, покритих густими лісами. Тут туристи можуть насолодитися не тільки багатством природи, а й відвідати безліч музеїв, скуштувати страви національної кухні. Місцеві винороби пригощають гостей унікальними винами.

Природні пам'ятки Болгарії не залишать нікого байдужими. Звичайно ж, їх список не обмежується п'ятьма позиціями. Однiєї подорожі в цю дивовижну країну буде недостатньо, щоб повністю оцінити місцеві мальовничі пейзажі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат