Як ужгородська мерія використовує бюджет?

01.11.2019 17:07 РАТУША

Відбулася гаряча сесія міськради.

Позачергова 40 сесія Ужгородської міської ради у середу була гарячою. Кошти міського бюджету та їх використання — ось точка конфлікту міськради та містян. Депутати незадоволені процесом розподілу коштів на проекти бюджету громадських ініціатив, половина з яких так і не реалізовані. Крім того, присутні на засіданні голови ОСББ міста обурені, що черга до ремонту їх будинків роками не доходить. Тому депутати вимагали встановити чіткі правила гри щодо участі у формуванні та розподілі бюджетних грошей.

Покрівлі, електрощитові, водопровід, каналізація тощо — 120 об’єктів стоять у черзі на ремонт за кошти міського бюджету чи за умов співфінансування, які з року в рік перекладаються.

До прикладу, мешканці будинків, які обслуговує ОСББ на вул. Грушевського, 67, три роки поспіль не можуть отримати гроші на заміну даху за програмою капітального ремонту житлового фонду міста, розповів голова об’єднання співвласників Сергій Личов. Згідно з програмою, 20 % вартості сплачує ОСББ, 80 % фінансують із міського бюджету.

Сергій Личов каже, що аварійна покрівля будинку капітально не ремонтувалася з 1976 року. «У 2016 році ми подали запит, — каже чоловік, — за програмою на капітальний ремонт покрівлі. Прийшли люди з департаменту міського господарства, подивилися, визнали її аварійною, поставили в чергу. У 2017 році ми вже були у десятці серед перших на ремонт, але грошей не вистачило, нас викреслили, у 2018 році та сама історія. Як учора (у вівторок — Ред.) озвучив мер, сума 240 000. От у нас 50 000 грн. на рахунку і я не можу їх використати, очікую на цей ремонт».

Богдан Андріїв пояснює ситуацію тим, що попередній підрахунок вартості робіт та ця сума після проведення проектно-кошторисної документації відрізняються. «Приймаючи бюджет на 2020 рік, ми передбачимо кошти з запасом, щоб максимальну кількість об’єктів наступного року ми змогли профінансувати і виконати», — каже мер. В Ужгороді потребують ремонту покрівлі понад 100 багатоповерхівок, каже Андріїв. Цьогоріч надійшли звернення від 95-ти ОСББ. Виконують роботи у 22-х житлових будинках.

Врешті на сесії депутати прийняли рішення про співфінансування з міського бюджету у обсязі 775 тисяч гривень будівництва мультифункціонального спортивного майданчика у ЗОШ № 6. Решту — 745 тисяч гривень — покриють за рахунок державної субвенції. Відповідні зміни внесли у програми соціально-економічного розвитку та бюджету міста.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат