Судити по-новому

19.10.2019 19:37 ПОЛІТИКА

Нова влада занадто активна в своїх законодавчих потугах. Закони штампуються один за одним. Маючи абсолютну перевагу у всіх гілках влади, «Cлуги народу» без проблем протягують усе, що їм потрібно. На публіку кажуть, що це потрібно людям, але часто виходить так, що це потрібно для того, щоб ця влада залишилася на дуже довго. Як Путін у Росії.

Найбільше галасу наробила так звана судова реформа. Закон пройшов у Верховній Раді. За цей закон голосували лише «слуги народу» і їхніх голосів вистачило. Судова реформа виглядає доволі популістською. Реформа передбачає: cклад Верховного Cуду України скоротити зі 192 до 100 суддів.

Заробітну плату суддів Верховного Суду зменшити зі 150 до приблизно 110 тисяч гривень.

Склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України скоротити з 16 до 12 членів, а її чинний склад розпускається.

До переліку посад, на які поширюватиметься люстрація, внести керівників ВККС і Державної судової адміністрації, котрі працювали не менше року у період із 21 листопада 2013 року по 19 травня 2019 року.

Посли провідних європейських країн та Канади вже висловили своє занепокоєння такою «реформою». Адже вже зараз зрозуміло, що Верховний Суд у нас перевантажений. А це остання інстанція для визначення справедливості. Тепер буде просто армагеддон.

Та розпуск кваліфікаційної комісії є намаганням «слуг народу» провести в суди виключно своїх людей. Тобто, вся суть реформи в тому, щоб відібрати незалежність у суддів і тепер вони судитимуть так, як потрібно владі.

Неважко здогадатися, чим це все закінчиться. За прикладом далеко ходити не потрібно. Росія під боком. І там важко уявити, щоб суд виніс рішення, яке було б не на користь влади Путіна.

І все ж, є надія, що раціонального в цій реформі також буде чимало. Реформувати суддівську систему вже давно потрібно. Бо судді у нас занадто корумповані. Але дуже буде прикро, якщо під виглядом реформи насправді створюватиметься система диктатури влади.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат