В Офісі Президента похвалилися митними надходженнями після жорсткої розмови з митниками

17.08.2019 14:51 ПОДІЇ

У доволі дивному совковому стилі Офіс Президента поширив інформацію про ріст митних надходжень у Закарпатті. При цьому в Офісі повідомили, що цей ріст стався після того, як президент Зеленський відвідав Закарпаття і мав жорстку розмову з митним керівництвом.

За інформацією Офісу Президента, митні надходження в липні поточного року становили 740 мільйонів гривень, що на 77 % більше, ніж у червні, й на 74 % більше, ніж у липні 2018-го.

Звичайно, це прекрасно, але чому в Офісі проігнорували і загальні об’єктивні моменти. Зрозуміло, що митники наразі беруть значно менше хабарів, але як це впливає на ріст товарообороту і експортно-імпортних операцій, які саме й формують надходження до бюджету?

Хіба важко було Офісу Президента просто перевірити загальну динаміку надходжень за перші півроку? А цифри такі: протягом першого півріччя 2019 року Закарпатською митницею ДФС спрямовано до держбюджету 3 млрд. 331 млн. грн. митних платежів. Фактичні перерахування за підсумками роботи впродовж січня—червня 2019 року зросли відносно аналогічного періоду 2018 року на 644,9 млн. грн. Це повідомлення з сайта ДФС. Тобто загальний ріст спостерігався ще до візиту Зеленського на Закарпаття. І це свідчить про загальну тенденцію у економіці, а не про те, що митники перелякалися Зеленського.

Тим не менше, влада повинна тримати під контролем ситуацію на митниці. Митні надходження до бюджету це добре, але простих людей більше турбує те, скільки наші митники беруть хабарів за те, щоб пропустити автомобіль без черги, або за те, щоб не «шманати» мікроавтобус із заробітчанами.

До речі, закарпатські митники проігнорували погрози президента Зеленського. Як ми повідомляли, Зеленський був   радикально налаштований на заміну всіх нинішніх керівників митниці. Тоді ж президент запропонував закарпатським митникам самим звільнитися з посад. Але ніхто так і не звільнився.

Про це газеті «Сегодня» розповів головний митник країни Максим Нєфьодов. Він сказав, що ніхто не звільнився і звільнятися не збирається. Та й взагалі, зі слів Нєфьодова, офіційно звільнити з роботи митника дуже проблематично. Процес державної служби побудований таким чином, що звільнити можна лише через 6—7 місяців після оголошення звільнення, а потім ще триватимуть суди, сердиться Нєфьодов. Саме через це почистити вдасться лише невелику кількість митників-хабарників.

Василь Коваль, Prozak.info

Коментарі :


30.08.2019 10:55 йони

а надо просто посмотреть как живут те таможенники.их родичи,знакомые,и не просто попросить написать заяву на звильнення,а и посадить их усех.да с конфискацией усего нажитого воровским .да еще спросить у них что такое контрабанда.половина или большая половина из них не ответят на этот простой вопрос или промычат типа сигарет.тока вот откудова они эти сигареты оттудова или от нас.туда,да от нас туда .ответ простой-где-ж наши таможенники видят контробанду и на хер они там нужны.если сигарети везут из украиныв евросоюз.а у нас они куплены легально ну или почти легально.в сссре зарплата таможни была 80 рубликов.но попасть на таможню работать можна-было тока с бумагой от горкома кпсса .и если что там не церемонились за ухо и на солнышко.а дальше лет так 5-6 на принудработы


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат