Офіційне спростування закарпатських лісівників щодо звинувачень у «масовій вирубці карпатських лісів

22.05.2019 21:42 ПОДІЇ

Сьогодні у соціальній мережі Facebook з'явилось повідомлення зі зверненням громадянина України Михайла Янчика до Президента, що лісівники ніби-то нищать природу Карпат і масштаби вирубок досягли апогею.

Натомість Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства на звернення громадянина України Михайла Янчика надає офіційні статистичні дані, щодо обсягів заготівлі деревини за 2015-2019 роки.

Хочемо нагадати Вам, що в 2014 році вітровалами та вітроломами на території держлісфонду Закарпатської області було пошкоджено близько 440 тис.кбм.деревини, а у вересні 2017 року – 165 тис.кбм.деревини, що потребували термінової розробки.

Водночас площі суцільних зрубів з кожним роком зменшуються, що видно з наведеної діаграми:

Разом з тим, щорічний приріст кубомаси на 1 гектар лісової площі по Закарпаттю складає 5 кбм., що в переводі на всю лісову площу становить майже 3 МІЛЬЙОНИ КУБОМЕТРІВ, при середньорічній заготівлі 1 млн 200 кбм. А це складає всього 40% від приросту, тоді як у країнах Європи відсоток використання приросту складає до 80 %.

Водночас, при зменшенні заготівлі деревини лісогосподарські заходи виконані в запланованих обсягах, зросли об’єми реалізації продукції, рівень заробітної плати працівників та платежі до бюджету.

Розмір заробітної плати одного штатного працівника за період 2015-2018 роки збільшилася в 2,6 рази.

Всі державні підприємств галузі є бюджетоутворюючим для своїх районів та зберігається динаміка росту сплати платежів до бюджетів.

В період 2015-2018 роки підприємствами галузі в області сплачено до зведеного бюджету податків, зборів та обов’язкових платежів в сумі 1388,6 млн.грн, в т.ч.:

— до державного бюджету – 788,2 млн.грн.;
— до місцевого бюджету – 324,7 млн.грн.;
— єдиного соціального внеску – 275,7 млн.грн.

Окрім того, на кожній ділянці, де проводилася заготівля деревини обов'язково проводиться лісовідновлення. Про яку масову вирубку лісів може йти мова???

Пресслужба ЗОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат